Dit superjacht heeft een zwembad, heliplatform én 26 huurlingen aan boord

Open water kan voor iedereen intimiderend zijn, maar deze scheepsbouwer pakt het aan met een saferoom en 26 huurlingen aan boord.

Terwijl ’s werelds rijkste 1 procent steeds rijker wordt, zijn scheepsbouwers constant bezig om hun concurrentie te overtreffen en de lat hoger te leggen in deze immens exclusieve industrie.

En hoewel veel bouwers gericht zijn op het versterken van luxe of comfort, heeft het Duitse T. Fotiadis Design ervoor gekozen om het in een andere richting te zoeken door een groot superjacht te ontwerpen met een ultramodern beveiligingssysteem van militaire kwaliteit.

De Ultra2 heeft plek voor 14 gasten en 26 bemanningsleden – de laatste zijn allemaal speciaal opgeleid door het Britse defensiebedrijf Romeo Foxtrot in militaire defensieprotocollen. Lees: huurlingen met ‘slagkracht’.

Verder is het schip voorzien van een door PDP Projects gebouwde custom safe room en een vergaderruimte van diplomatieke kwaliteit. Naast de professionele beveiliging biedt deze drijvende Fort Knox ook alle typische toeters en bellen die je zou verwachten op een superjacht.

Inclusief een tender, helikopterplatform, een enorm zwembad, meerdere jacuzzi’s, een grote wenteltrap en zelfs een IMAX-theater.

Een hybride aandrijflijn stuwt het schip voort met snelheden tot 16 knopen. Om meer van dit ambitieuze project te zien, kun je hierboven de video bekijken.