Dit zijn de grootste vijanden van je parfum

Een kwalitief goede geur is een investering. Dus wil je daar zo lang mogelijk plezier van hebben. Voorkom daarom contact met deze twee natuurlijke vijanden…

Heb je eindelijk een geur gevonden die bij je past, dan wil je ook het maximale uit je investering halen.

Voorkom daarom contact met licht en warmte, want dat zijn de grootste vijanden van je eau de toilette of parfum.

Licht

Een ondoorzichtige fles is eigenlijk al beter dan een die wel transparant is. Maar goed, dat is niet aan jou, maar aan de makers. Bewaren op een plekje uit de zon is een voorwaarde om lang plezier van je parfum te hebben. Onder invloed van licht kan de compositie afbreken. De geur verandert dan, en ook de kleur ervan kan veranderen. Dus berg je flesje op in een kast met dichte deuren. Of in een la.

Temperatuur

Warmte en temperatuurschommelingen zijn die andere aartsvijanden van je parfum. Bewaar je eau de toilette daarom op een koele plek. En nee, dat is niet de koelkast. Ook niet het kastje of dat plakje op de badkamer, want daar schommelt de temperatuur dagelijks behoorlijk. De berging of de hal in je huis zijn betere opties – maar aanzienlijk minder voor de hand liggend of zelfs maar praktisch. Een plekje in je kledingkast – mits die niet in de zon staat- is een handigere optie.

Hoe moet dat op reis?

Om je mooie luxe parfum op een tripje te beschermen tegen de net genoemde boosdoeners is bijna ondoenlijk. Een travelspray is dan ook een betere optie; dit is een kleine verpakking van meestal 20 ml die gemakkelijk in je koffer past en dat moeiteloos in dat plastic zakje bij de douane past. Heel veel merken brengen inmiddels 20 ml verpakkingen van hun geuren op de markt.