Iedereen kan model worden

MIAMI, FL - MARCH 15: DJ Khalid and Naomi Campbell walks the Boss Spring/Summer 2023 Miami Runway Show at One Herald Plaza on March 15, 2023 in Miami, Florida. (Photo by Manny Hernandez/Wireimage)

DJ Khaled maakte van de week in Miami zijn debuut als model op de catwalk. De Amerikaanse rapper en hiphop-impresario treedt daarmee in de voetsporen van hippe rappers als Travis Scott en A$AP Rocky.

Khaled Bin Abdul Khaled (New Orleans, 1975), die ook als producer naam maakte van onder andere van Lil’ Wayne en T.I., maakte eerder al uitstapjes buiten de muziekindustrie. Hij speelde in films en tv-series, en publiceerde in 2016 zelfs een boek getiteld Keys, waarin hij zijn motivatie-praatjes bundelde.

DJ Khaled hugo boss

Maar in Miami paradeerde hij voor het eerst op een catwalk, in een show van Hugo Boss. De – letterlijk – larger-than-life-personality bevond zich in goed gezelschap; Naomi Campbell en Candice Swanepoel waren twee van de modellen die zich ook in Miami melden.

Khaled droeg een zwarte smoking met shawl collar, met daaronder een wit overhemd met camp collar. Een camp collar of Cuban collar is het zomerse boordje dat veel décolleté toont; je kent het van de bowling- en Hawaïshirts.

Het zou zomaar kunnen dat Khaled’s witte overhemd korte mouwen bezat, want we zagen geen manchetten onder de mouwen van het jasje uitkomen.

Wat we wel om de pols van het kersverse model zagen, was een gouden Rolex Cosmograph Daytona ‘Eye of the Tiger’, zo ongeveer het meest luxe model dat het Zwitserse merk in huis heeft. De winkelprijs van deze Daytona speelt zich af ergens ten noorden van de twee ton.

Khaled hield zich er niet aan, maar dit zijn de 16 regels voor je smoking.

DJ Khaled paradeerde over de catwalk met het zelfvertrouwen dat we van hem gewend zijn. Voor aanvang van de show praatte hij zichzelf moed in: “The key is to always be you, I only know how to be myself… And that’s Boss!”