De beste series over eten en drinken op Netflix

Deze docu-series geven een nieuwe betekenis aan ‘binge-watchen’.

Smaak
Marilyn Monroe Joe DiMaggio
De 5 beste lunchcocktails
Door Arno Kantelberg
Smaak
Zo begin je een kunstverzameling volgens...
Door Lisanne Meeder

Waarschuwing: lees dit artikel op eigen risico. Om de gevolgen van hangry-zijn tegen te gaan, word je aangeraden een snack erbij te pakken. Dit zijn de beste series over eten en drinken op Netflix, waar je geheid trek van zult krijgen.

Sergio over de grens (2022)

Als foodie ben je waarschijnlijk al bekend met driesterrenchef Sergio Herman, van zijn restaurants Pure C en The Jane, of van de docu Sergio Herman: Fucking Perfect. In zijn nieuwe docu-serie Sergio over de grens leren we Herman nóg beter kennen, terwijl hij al reizend de meest interessante culinaire culturen ontdekt.

Street Food – Asia, Latin American en USA 6,8+

Alhoewel we in Nederland vrij onbekend zijn met street food (verder dan een verse haring of een warme stroopwafel komt ’t hier niet), is de rest van de wereld wél groot fan van eten op straat. In de verschillende Street Food documentaires op Netflix, maakt de kijker kennis met de Aziatische, Latijns-Amerikaanse en Amerikaanse straat-eetcultuur.

Salt Fat Acid Heat (2018) 7,7

In deze vierdelige docu-serie worden de vier ingrediënten in de titel uitgebreid behandeld. Ondanks de korte duur van de serie heb je als kijker aan het einde van de rit nieuwe plekken op de wereld gezien en meer geleerd over het eten dat je consumeert.

Ugly Delicious (2018) 7,8

In Ugly Delicious neemt James Beard-winnaar David Chang je mee op een culinaire ontdekkingstocht. Maar dan niet op een cliché-manier, zoals de term culinaire ontdekkingstocht doet vermoeden. Chang heeft het liefst eten met een authentiek verhaal, ongeacht de looks van de maaltijd. En dat maakt de serie zo Ugly Delicious.

Las Chronicas del Taco 7,8

The Taco Chronicles, of in het Spaans Las Chronicas del Taco, is een serie over niets minder dan taco’s. Alhoewel taco’s in eerste instantie redelijk rechtdoorzee lijken, wordt in de serie al snel duidelijk dat er een hele wereld achter het Mexicaanse street food schuilt. De serie reist van Mexico tot aan Amerika en behandelt de verhalen van zeven iconische taco-varianten.

Cooked (2016) 8,1

In Cooked weergeeft culinair journalist Michael Pollan de meest fundamentele elementen van voedsel. Dit begint bij het belang van zelfgemaakte maaltijden op basis van cultureel-historische kennis, en gaat verder tot aan de waarde van het gezelschap waarmee je de maaltijd opeet.

Somebody Feed Phil (2018) 8,2

Phil heeft trek. Honger, zelfs. En in zijn Netflix docu-serie Somebody Feed Phil krijgt hij wat hij wil: hij reist over de wereld, maakt nieuwe connecties en eet héél veel.

The Chef Show (2019) 8,2

The Chef Show is de erfenis van de populaire Hollywood-film Chef. In de serie hercreëert de hoofdrolspeler en producer van de film, Jon Fraveau, bekende gerechten uit Chef met zijn vrienden. Zonder pretenties of hoogmoed, gewoon mensen die doen waar ze van houden.

Midnight Diner: Tokyo Stories (2016 – 2019) 8,4

Een restaurant die opent om 12 uur ’s nachts en dichtgaat om 7 uur ’s ochtends, dat het is het restaurant van Master. Iedere nacht komen er diverse gasten om hun favoriete Japanse gerechten te nuttigen. Midnigt Diner: Tokyo Stories is geen documentaire zoals de andere series in deze lijst, maar het omvat bordevol verhalen en inspiratie over de Japanse cultuur en cuisine.

Chef’s Table (2015-2019) 8,5

Chef’s Table is eigenlijk het inkoppertje van de lijst. De Netflix documentaire-serie volgt in vijf seizoenen verschillende top-chefs over heel de wereld, door hun kookstijl, filosofie en cuisine uit te lichten. Het is een documentairereeks waarmee Netflix op grootschalig niveau een inkijkje geeft in de hogere gastronomie. Naast Chef’s Table zijn er ook de series Chef’s Table: France, Chef’s Table: BBQ, Chef’s Table: Pastries en de meest recente Chef’s Table: Pizza. Stuk voor stuk aanbevelingen.

Lees meer: Dit verschijnt er deze maand nieuw op Netflix
Smaak
Marilyn Monroe Joe DiMaggio
De 5 beste lunchcocktails
Door Arno Kantelberg
Smaak
Zo begin je een kunstverzameling volgens...
Door Lisanne Meeder