Donald Glover werkt samen met New Balance voor gloednieuwe sneaker

Je kent ‘m als rapper Childish Gambino of van series als Atlanta en Community. Sinds kort voegt hij sneakerontwerper toe aan z’n cv met de New Balance RC30.

Van muziek tot televisie en vrijwel alles daartussenin, het talent van Donald Glover gaat ver. De acteur, rapper, komiek en algeheel artiest voegt nu de wereld van schoenen toe.

Eerder al in samenwerking met adidas. Nu hij zijn deal met de Three Stripes heeft beëindigd, werkt Glover samen met New Balance aan een gestroomlijnd paar.

Het in eerste instantie onopvallende RC30-silhouet is geïnspireerd op klassieke New Balance-sneakers. De schoen zit dan weer wel op een opvallende buitenzool met geribbeld loopvlak, die afkomstig is van de klassieke Trackster-schoen. Wat uiteindelijk samenkomt in een mix van comfort en authenticiteit.

Wat stijl betreft, is het ademende nylon bovenwerk van de schoen bijgewerkt met suède overlays voor een luxe touch. Het is verkrijgbaar in twee stijlvolle kleurstellingen die toepasselijk ‘Sea Salt’ en ‘Golden Hour’ worden genoemd. De eerste is een overwegend witte schoen afgewerkt met crèmekleurige accenten en een afgerond blauw ‘N’-logo, terwijl de laatste mosterdgeel is met accenten van bordeaux en een wit logo.

Als promotie voor zijn samenwerking met New Balance heeft Glover een geanimeerde teaser uitgebracht. De nieuwe Donald Glover x New Balance RC30 komt uit op 17 juli en gaat €120 kosten.