Dialed In – drie extreme duikhorloges

Drie opties, van iets stijlvols voor op kantoor tot een toegankelijke daily diver met een zekere stamboom.

Horloges
Horlogevragen – Hoe klink je als een expert in n...
Door Jorrit Niels
Horloges
Meten is Weten
Door Jorrit Niels

Diep, dieper, diepst. Zonder twijfel is het duikhorloge één van de meest populaire ‘genres’ onder horlogeliefhebbers. Maar wat als je eens verder wilt gaan dan de stalen kast met stalen band combinatie?

Panerai Luminor BiTempo

Panerai bevestigt zijn Italiaanse afkomst opnieuw met een tijdige update van één van zijn meest functionele en iconische horloges. Aangezien dit een Panerai is, is waterbestendigheid een must, zelfs voor een GMT-horloge (€10.300). Daarom is de waterbestendigheid hier 300 meter. Het is een GMT-horloge (tweede tijdzone) zoals blijkt uit de levendige azuurblauwe wijzer die naar een andere tijdzone wijst.

Hamilton Khaki Navy Frogman Automatic

Hamilton geeft ons een update van een klassieke duiker met de Khaki Navy Frogman Automatic (€1.175). Het behoudt de charme en romantiek van een duikhorloge, zonder te ogen als een ‘technisch instrument’. Een horloge dat in 1943 startte als gereedschap voor de kikvorsmannen van de Amerikaanse marine en in 1951 de civiele markt betrad. Maar noem het geen re-issue of een model met vintage look. De nieuwe Frogman heeft een lange en roemrijke geschiedenis, maar absoluut met de looks en techniek (H-10 automaat met gangreserve van 80 uur) van nu.

Rolex Oyster Perpetual Deepsea Challenge

Tien jaar geleden maakte regisseur James Cameron (Titanic, Avatar) een recordbrekende soloduik van bijna 11.000 meter naar de bodem van de Marianentrog. Om hem op zijn reis te helpen, stuurde Rolex een experimentele versie van de Sea-Dweller Deepsea mee die de diepten van deze reis aankon. Voor de tiende verjaardag komt Rolex met iets nieuws en hun allereerste volledig titanium model. Eén maar, je moet er wel de pols voor hebben De Oyster Perpetual Deepsea Challenge (€25.950) heeft namelijk een kast van een aanzienlijke 50mm. Daarin verwerkt is een Ringlock-kastarchitectuur met stikstofgelegeerde stalen ring en helium-ontsnappingsventiel. Samen met de vastgeschroefde kroon met Triplock-bescherming is ‘ie waterbestendig tot 11.000 meter.

Horloges
Horlogevragen – Hoe klink je als een expert in n...
Door Jorrit Niels
Horloges
Meten is Weten
Door Jorrit Niels