Dit zijn de drie populairste geuren ter wereld

Doorslaggevend voor deze top drie waren niet de verkoopcijfers, maar onder meer de populariteit op social media, zoals Instagram en Tik Tok.

Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie
Onderhoud
Dit kun je doen tegen scheerirritaties
Door Redactie

De Engelse site Heydiscount heeft onderzocht welke geuren wereldwijd het meest in trek zijn. Daartoe hebben ze niet gekeken naar de verkoopcijfers, maar naar het aantal keren dat een geur of een ingrediënt als zoekterm werd ingevoerd op Google, het aantal TikTok-views en de hoeveelheid hashtags op Instagram.

Eerder leidde dat al tot dit bijzondere feit.

And the winner is…

Dit zijn de drie ingrediënten die het meest in trek zijn. En zoals dat hoort bij een top drie, eindigen we met de winnaar en beginnen we bij de derde plek.

3. Amber

Amber, zeker in combinatie met hout, houdt lang op de huid. Dat verklaart waarschijnlijk waarom er ruim acht miljoen keer gezocht werd naar ‘ambery fragrances’. Heel veel spannende mannengeuren bevatten een aandeel amber. Eén ervan is het stevige Gentleman Réserve Privée van Givenchy. Een andere is het heftige De Los Santos van Byredo.

2 Kaneel

Verrassend: kaneel staat op de tweede plek. Waarschijnlijk heeft dat met het winterseizoen te maken, kaneel geeft namelijk aan geuren een warm, behaaglijk effect. Er werd net wat minder dan tien miljoen keer gezocht op ‘cinnamon scents’, geuren met kaneel dus. Een bestseller die kaneel als ingrediënt heeft is Spicebomb van Viktor & Rolf.

1. Lavendel

Lavendel was ‘s werelds populairste geurnoot. Er werd meer dan elf miljoen keer gezocht naar ‘lavender fragrances’. Het is dan ook een bestanddeel dat iets chics en kalmerend aan een geur geeft. In mannenparfums is lavendel al jaar en dag veelgebruikt. Denk aan Beau du Jour van Tom Ford, Luna Rossa van Prada of MontBlanc‘s klassieker Legend. Hier vind je alles over lavendel en lavendelgeuren.

Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie
Onderhoud
Dit kun je doen tegen scheerirritaties
Door Redactie