Decadentie in je keukenkastje

Ondanks de torenhoge gasprijzen toch nog een pak geld over om stuk te slaan? Dan zijn dit wellicht prima aanwinsten op jouw aanrecht: peperdure afwasmiddelen.

La Droguerie, dat is de naam van een collectie huishoudelijke schoonmaakproducten die door het Franse geurhuis Maison Diptyque op de markt worden gebracht.

De collectie is gemaakt door parfummaker Olivier Pescheux met respect voor het milieu, maar dus minder voor de portemonnee. De geuren zijn zorgvuldig samengesteld en de vloeibare producten bestaan voor 99 procent uit natuurlijke ingrediënten of ingrediënten met een natuurlijke oorsprong die ook biologisch afbreekbaar zijn.

De lijn bestaat onder meer uit een afwasmiddel en een multireiniger, beiden kosten €35 voor 500 ml. Het afwasmiddel heeft de subtiele geur van oranjebloesem, mandarijn en basilicum. De multireiniger ruikt naar lavendel en ceder. En eerlijk is eerlijk: beiden geuren werkelijk zalig!

Ook de verpakking is goed gelukt. De amberkleurige flacons zijn gemaakt van gerecycled glas en navulbaar. Er zijn ook refills te koop. En eenmaal leeg kan er natuurlijk ook een fles Dubro of Dreft in.

Hollands

Ook het Nederlandse Kinfill kan er wat van. Het merk brengt al jaren huishoudelijke schoonmaakmiddelen uit, maar komt nu voor het eerst met een Dish Soap: een eco-label gecertificeerd afwasmiddel in een fraaie glazen fles. Het heeft een subtiele citroen en basilicumgeur.

Wat dat kost zo’n welriekend design afwasmiddel? Nog net geen €25.