DS eert Franse legende met Antoine de Saint-Exupéry collectie

Een nieuwe collectie voor DS, gebaseerd op de schrijver van het meest vertaalde boek ter wereld.

Het Franse DS Automobiles biedt nu, net zoals haute couture huizen, collecties aan. Na de eerste, Esprit de Voyage (2023), brengt de autofabrikant hulde aan schrijver-vlieger Antoine de Saint-Exupéry; exact 80 jaar na zijn dood.

Antoine de Saint-Exupéry, geboren in 1900, laat een uitzonderlijk oeuvre achter dat met name Le Petit Prince omvat, nu nog steeds het meest vertaalde boek ter wereld. De piloot, schrijver, humanist, wetenschapper en kunstenaar was al vanaf zijn vroege jeugd verliefd op het luchtruim en op alles dat zich daar afspeelt.

Na zijn militaire dienst (1920-1923) gaf Antoine de Saint-Exupéry zijn vliegcarrière een vervolg als lijnvluchtpiloot voor verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hij reisde ook geregeld alleen, waarbij de nachtelijke vluchten door de Sahara een inspiratiebron vormde voor zijn literaire werk. Het leidde tot veel van zijn meest opmerkelijke verhalen, waaronder Southern Mail en Night Flight.

Met The Little Prince, die in 1943 uitkwam, bevestigde Antoine de Saint-Exupéry zijn reputatie en werd populair over de hele wereld. Het poëtische verhaal, versierd met zijn eigen illustraties, vertelt het verhaal van een jonge prins van een verre planeet die een gestrande vliegenier ontmoet in de woestijn. Door middel van de avonturen van de prins, onderzoekt en bespreekt Antoine de Saint-Exupéry universele thema’s zoals liefde, vriendschap, eenzaamheid en de zoektocht naar betekenis.

Betrokken bij de Franse geallieerde strijdkrachten onder Amerikaans bevel tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam Antoine de Saint-Exupéry op 31 juli 1944 om het leven tijdens een luchtverkenningsmissie. Zijn vliegtuig zonk voor de kust van de Middellandse Zee.

The Line-Up

De uitvoeringen in de Antoine de Saint Exupéry-collectie zijn verkrijgbaar voor de DS 3, DS 4 en DS 9. Ze onderscheiden zich allemaal door hun interieur bedekt met Criollobruin nappaleer en een borduurwerk op het dashboard dat doet denken aan het spoor van een vliegtuig. Het exterieur heeft een nieuwe parelmoerachtige tint met gouden accenten, genaamd Night Flight. Bovendien heeft elk model nog een aantal details met het stempel Saint-Exupéry en zijn er verschillende motoriseringen verkrijgbaar. Van volledig elektrisch tot hybride en puur op brandstof.

Ook een leuke extra: de eerste 80 Europese klanten van een DS Antoine de Saint-Exupéry krijgen een certificaat voor een eigen ster. ​​​

De DS 3 Antoine de Saint-Exupéry introduceert een citaat afgeleid van het boek De Kleine Prins. In dit geval krijg je een interieur in Criollo Brown Nappaleer met speciale bekleding voor het dashboard en de deurpanelen. De stiksels zijn gesatineerd en ontworpen om op een vallende ster te lijken. Op de dorpels staat er een tekening en een het citaat ‘Voor degenen die reizen, zijn de sterren gidsen’, afkomstig uit De Kleine Prins’.

De DS 4 Antoine de Saint-Exupéry neemt daarentegen een citaat over uit zijn boek Southern Mail, het eerste boek uitgegeven door de piloot: ‘De sterren bepalen voor ons de echte afstanden.’ Het interieur is afgewerkt met Criollo Brown Opera Leather met exclusieve afwerkingen, te beginnen met de dubbele Criollo- en Terre de Cassel-stiksels die worden gebruikt voor de bekleding van het dashboard en het deurpaneel. De voorstoelen beschikken over massagefuncties en zijn zowel te verwarmen als te koelen.

Ten slotte bevat de DS 7 Antoine de Saint-Exupéry het citaat ‘Het is de manier van dialoog tussen de sterren en ons’, afkomstig uit The Wisdom of the Sands. Het interieur is afgewerkt met Criollo Brown Opéra Nappa-leer, vergezeld van Tramontana-borduurwerk en Terre de Cassel point-perle-stiksels.

De vanafprijzen zijn €42.890 voor de DS 3, €53.690 voor de DS 4 en €62.590 voor de DS 7.