Dubai’s nieuwste speeltje: het Moon World Resort

Slechts twaalf mensen hebben ooit voet op de maan gezet. Moon World Resorts Inc. vond dat dit aantal wel wat mocht groeien, dus volgt het volgende plan: jaarlijks 10 miljoen mensen een nagebootst maanoppervlak laten bezoeken.

Reizen
Pan Am stijgt weer op in 2025
Door Jorrit Niels
Reizen
nissan ariya
Zen op vier wielen
Door Arno Kantelberg

Dat is het visionaire idee achter ‘Moon’, een bolvormige constructie van 224 meter hoog, ontworpen als een ​​uniek en luxueus resort. Het kost $5 miljard om te bouwen en is het werk van Moon World Resorts Inc, een in Canada gevestigd bureau.

De verwachting is dat Moon in de komende 48 maanden in Dubai zal worden gebouwd, met plannen om in de toekomst resorts in Noord-Amerika, Europa en Azië te bouwen.

Het resort zal een ervaring simuleren van een bezoek aan een volledig functionerend resort op de maan. Het zal worden uitgerust met 4.000 luxe suites en 144 privéwoningen, elk gevuld met geavanceerde technologie, inclusief ultramoderne water- en luchtzuivering en de ‘Windows to the Universe’, waarmee je verschillende locaties kunt simuleren via de ramen.

Het resort zal ook beschikken over een congrescentrum, een grote spa, restaurants, boutiques, een theater en een gigantisch buitenaards ruimteschip als middelpunt. Een hoogtepunt van Moon is de volledig operationele Lunar Colony, toegankelijk via een hyperspeed shuttle die je 120 meter omhoog slingert naar het maanoppervlak, dat te voet of met een maanrover kan worden verkend.

De 90 minuten durende tour naar het 10 hectare grote maanoppervlak omvat een bezoek aan ‘een authentieke werkende maankolonie’. Aan de oppervlakte kunnen gasten het maanoppervlak verkennen en ‘iets’ bezoeken. Volgens de makers een ‘realtime authentieke omgeving’, zonder augmented of virtual reality, je zult echt geloven dat je op de maan bent volgens de ontwikkelaar.

Zodra gasten de shuttle-faciliteit betreden, krijgen ze een snelle medische controle, veiligheidsscreening, pakken, veiligheidsbriefing, verkenningsbriefing, waarna ze aan boord gaan van het unieke shuttlesysteem.

Het plan is om in 2023 met de bouw te beginnen, waarna een opening rond 2027/2028 mogelijk is. Er zijn voorlopige plannen voor nog vier ‘Moon’-resorts in de VS, de Verenigde Arabische Emiraten, Singapore en Spanje.

Reizen
Pan Am stijgt weer op in 2025
Door Jorrit Niels
Reizen
nissan ariya
Zen op vier wielen
Door Arno Kantelberg