Het Dune-iversum breidt uit met HBO-serie Dune: Prophecy

Entertainment
1990: Dutch writer and artist Jan Cremer and friend (Photo by BSR Agency/Gentle Look via Getty Images)
Nooit meer de flipstand
Door Arno Kantelberg
Entertainment
De meest bijzondere samples in de muziek – Deel 1...
Door Redactie

Dune: Part Two is nu nog in de bioscoop te zien (en heeft een wereldwijde recordopbrengst binnengeharkt), maar dit jaar nog kunnen fans hun hart ophalen met nieuwe Dune-content. In de herfst verschijnt de prequel Dune: Prophecy als HBO-serie. Deze prequel duikt diep in de oorsprong van de Bene Gesserit, de mysterieuze zusterorde die centraal staat in Frank Herbert’s iconische sci-fi saga. In deze serie zien we dus geen Timothée Chalamet of Zendaya, maar die kunnen we over een tijd weer bewonderen in het derde deel van de filmreeks.

Dune: Prophecy speelt zich af 10.000 jaar voor de geboorte van Paul Atreides (en dus de gebeurtenissen in de huidige Dune-films) en richt zich op de Harkonnen-zusters, Valya en Tula. Deze twee zussen, gespeeld door Emily Watson en Olivia Williams, zijn de stichters van de Bene Gesserit-orde. In de net verschenen trailer zien we hoe het verhaal van de zusters een epische reis belooft te worden, waarin ze krachten moeten bestrijden die de toekomst van de mensheid bedreigen. Ook zien we hoe ze de fundamenten voor de mythische ‘sisterhood’ leggen, die zo’n centrale rol speelt in het Dune-universum.

Naar verluidt had de serie eerst de naam Dune: The Sisterhood, maar de nieuwe titel Dune: Prophecy werd uitendelijk gekozen omdat dit de bredere thematiek en de aard van de serie beter zou weerspiegelen. Oorspronkelijk zou Denis Villeneuve de pilot regisseren en Jon Spaihts schrijven, maar beiden stapten al snel terug als gevolg van creatieve verschillen. Alison Schapker werd uiteindelijk de showrunner, met Anna Foerster als regisseur van de pilot en extra afleveringen.

De serie heeft een indrukwekkende (Britse) cast. Naast Emily Watson (niet te verwarren met ene Emma – Emily Watson is onder andere bekend van Chernobyl) en Olivia Williams, zien we ook acteurs zoals Mark Strong (Kingsman), die de rol van keizer Javicco Corrino speelt, en Jodhi May als keizerin Natalya. Andere opvallende namen zijn Travis Fimmel, die de rol van de soldaat Desmond Hart op zich neemt, en Sarah-Sofie Boussnina als prinses Ynez. De soundtrack van de serie zal worden gecomponeerd door Volker Bertelmann, bekend van zijn werk aan films zoals All Quiet on the Western Front.

Dune: Prophecy verschijnt deze herfst op HBO Max.

Entertainment
1990: Dutch writer and artist Jan Cremer and friend (Photo by BSR Agency/Gentle Look via Getty Images)
Nooit meer de flipstand
Door Arno Kantelberg
Entertainment
De meest bijzondere samples in de muziek – Deel 1...
Door Redactie