90’s Lamborghini Diablo in een modern jasje

Restomods te over, maar deze hield onze aandacht vast…

Hoewel het restomod-genre ooit voornamelijk beperkt was tot vintage muscle cars en 4×4’s, zien we dit beetje bij beetje uitgebreid worden naar sportauto’s. Recentelijk nog een Ferrari Testarossa van Officine Fioravanti.

Het nieuwste bedrijf dat vintage supercars restaureert is het in San Marino gevestigde Eccentrica. Met een recreatie van dit 90’s icoon: een restomod van de Lamborghini Diablo. Met als doel de supercar te voorzien van modern comfort en de prestaties van nu, zonder de bekende looks en geest te verliezen.

Eccentrica doet dit met een bewerkt carrosserie, 550 pk en een modern interieur met vintage elementen. Met als resultaat een balans tussen het behouden van het analoge gevoel van de auto en het maximaliseren van het potentieel.

De restomod is geïnspireerd door de Diablo GTR, met een volledig herziene carrosserie, waarbij alleen de voorruit ongewijzigd is gebleven. Opmerkelijke upgrades aan het exterieur zijn onder meer een grotere spoorbreedte, verminderde overhang, aerodynamische verbeteringen, koolstofvezel en opvallende 19-inch lichtmetalen velgen. Het kenmerkende ontwerp van de de koplamp die omhoog schuift mist gelukkig niet.

Het hart van de restomod is de originele in het midden gemonteerde motor van de ‘gedoneerde’ Diablo, maar de 5,7-liter V12 is zwaar geüpgraded en getuned, met nieuwe kleppen en nokkenassen naast andere verbeterde interne onderdelen. Dit resulteert in 550 pk en een indrukwekkende 0-100 tijd van 3,5 seconden en een topsnelheid van zo’n 335 kilometer per uur.

Binnenin de Eccentrica Diablo is een naadloos gestroomlijnd interieur versierd met alcantara en koolstofvezel details De combinatie van minimalistische 90’s esthetiek en ultramoderne mechanische kenmerken doet denken aan een klassieke reissue van een Zwitsers horlogemerk.

De Eccentrica Lamborghini Diablo Restomod is beperkt tot slechts 19 stuks wereldwijd, met prijzen vanaf €1.200.000. Let wel, dat is exclusief de kosten van de Diablo-donor uit de jaren 90. Elk exemplaar vereist een bouwtijd van 16 tot 18 maanden en wordt op bestelling geproduceerd.

Beeld: Eccentrica Cars