Een groene schoen in een grijze kleur

Ter ere van Earth Day geeft New Balance groene ambitie een nieuw gezicht met deze klassieke sneaker.

Stijl
rene lacoste
Korte geschiedenis van het poloshirt
Door Arno Kantelberg
Stijl
Johan Cruijff ontvangt zijn Porsche uit handen van Ben Pon.
De 30 coolste sporters aller tijden
Door Arno Kantelberg

Vandaag is het de Dag van de Aarde, een dag die beter bekend staat onder de Engelse naam Earth Day.

Earth Day is vooral in Amerika al jaren een groot evenement. In 1970 werd daar de eerste Dag van de Aarde gevierd, volgens sommigen de aftrap van de moderne milieubeweging.

In Nederland zijn we pas deze eeuw begonnen met het vieren van een Aarde Dag. Ieder jaar krijgt Earth Day meer betekenis, wat op zich niet onlogisch is omdat milieubescherming steeds hoger op de agenda klimt.

Het Amerikaanse sportmerk New Balance is voor deze Earth Day een samenwerking aangegaan met Rae Blooms, een Australiër die zich in Amsterdam heeft gevestigd als floral artist, zeg maar als bloemenkunstenaar. 

In Studio Automat, een studio in de Amsterdamse Pijp, heeft Blooms een fraaie kunstinstallatie opgetuigd met bloemen, getiteld Breath. De installatie is alleen vandaag nog te zien, dus haast je die kant op.

Vanaf 2020 werkt New Balance met wat ze zelf hun Green Leaf Standard noemen. Nieuwe producten van New Balance moeten voor tenminste 50% gemaakt zijn van milieuvriendelijk materiaal.

Zo heeft het bedrijf zich ten doel gesteld om voor 2025 te werken met 100% geprefereerd leer en 50% recycled polyester. Regulier polyester en leer zijn materialen met een grote impact op het milieu, dus dat zijn gerichte ‘groene’ ambities van New Balance. Keurig.

Ter ere van Earth Day introduceert New Balance het model 574 Core in een ‘groen’ jasje. De 574 is een moderne klassieker; hij werd voor het eerst geïntroduceerd in 1988. 

De schoen kent verschillende kleuren, maar het minimalistische beige-grijze model is onze favoriet. Ontwerpen die voor zichzelf spreken, moet je liefst niet te veel maquillage geven. De prijs is esthetisch ook al strak: 100 euro.

Stijl
rene lacoste
Korte geschiedenis van het poloshirt
Door Arno Kantelberg
Stijl
Johan Cruijff ontvangt zijn Porsche uit handen van Ben Pon.
De 30 coolste sporters aller tijden
Door Arno Kantelberg