Een massage helpt je deze lentestormen door

Het is een prima manier om deze koude lenteavonden door te komen; een massage. En echt, iedereen kan er een geven. Kwestie van klein beginnen.

Een massage ondergaan is geweldig om te ontspannen na een lange werkdag. Een massage géven ook: zowel voor jou als degene die je letterlijk onder handen neemt. Verkwikkend, sensueel, ontspannend: voor elke behoefte is er een massage.

Niet zo bedreven in het geven van een massage? Begin dan klein met het masseren van een oorlel Of een voet. Minimaal, maar effectief. Of draai met je duimen rondjes tussen de schouderbladen. Beweeg eerst de ene duim, vervolgens de andere. En herhaal dit ritueel. Op YouTube vind je volop tutorials waarbij je de technieken kunt afkijken.

Let erop niet te veel kracht te zetten. Zorg voor warme handen en kies een lekker geurende massageolie.  Druppel wat olie in je handpalmen en breng deze op een aangename temperatuur door ze al wrijvend te verwarmen.

Drie aangename massageolies

1. Puur natuur

Eigenlijk is het een lichaamsolie, maar hij dubbelt met verve als massageolie: de Squalan Body (€39, 200 ml) van het merk Squalan. Zonder parabenen, conserveringsmiddelen en parfums, alle drie stoffen die de huid kunnen irriteren. Ook lekker om na het nemen van een douche je lijf mee in te smeren.

2. Fruitgeur

Een prima olie voor je lijf en om mee te masseren is de Phyto Replenisch Body Oil (€53, 125 ml) van Dermalogica. De olie ruikt lekker fris naar sinaasappel en hout, én maakt de huid zacht.

3. Ontspannend

De massageolie van Kneipp is op ontspanning gericht, de naam ervan is dan ook Goodbye Stress (€10, 100 ml). De geur is verfrissend dankzij rozemarijnolie en watermuntextract. Dit laatste zou zorgen voor een hoger energieniveau, de olie uit rozemarijn het geheugen stimuleren. Bevat geen conserveringsmiddelen, siliconen of paraffine. Het product is ook fijn om droge huid na het douchen of het nemen van een bad mee in te masseren.