Let hierop voor je de deur uitgaat

Je krijgt maar een kans op een goede eerste indruk te maken. En het zijn kleine zaken die je lelijk onderuit kunnen halen.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

Het is een cliché van jewelste, maar ontegenzeglijk waar. Dus check deze vier zaken eer je de deur achter je dicht trekt.

Zorg dat er geen haren uit je neus groeien

Een bos uit je neusgaten valt in dezelfde categorie als spinazie tussen de tanden: je gesprekspartner zal zich nergens anders op kunnen concentreren. Wil je niet. Investeer daarom in een neushaarknipper en maak er een gewoonte van je neus eenmaal per week haarvrij te maken. Neushaarknippers zijn overal te koop: van BCC tot het Kruidvat.

Ofschoon haren die uit je neus groeien er niet bepaald lekker uitzien, hebben ze een functie: ze werken als een filter voor je luchtwegen en voorkomen dat er stofdeeltjes in je longen terecht komen

Hou ook je oren haarvrij

Naarmate je ouder wordt, vermindert het aantal haren op je hoofd, maar groeien ze welig op plekken waar je het niet wil. In en op je oren bijvoorbeeld. Dit komt op conto van het hormoon dihydrotestosteron. Kies een oor (en neus-)haartrimmer waarbij de mesjes in een cilinder zijn ondergebracht. Het oor (of neus) kom zo nooit direct in contact met de mesjes, wel zo veilig.

Zet de rem op je wenkbrauwen

Zorg ervoor dat je wenkbrauwen niet te lang worden. Je wilt ten slotte niet op wethouder Groot Wassink gaan lijken. Je kunt zelf aan de slag met een schaartje en een kam. Haal de kam door de wenkrauwen en knip alles wat langer is dan 0,5 cm af. Of vraag je kapper of barbier ook je wenkbrauwen bij te werken. Vindt ‘ie niet erg. Geef ‘m wel een fooi na afloop.

Maak een halszaak van je nek

Heb je een opgeschoren kapsel? Om dat in model te houden zul je regelmatig naar de kapper of barbier gaan. Maar hoe vaak je ook gaat, al na een week groeien er storende haren in je nek. Haal ze twee keer per week weg met je scheermes: gebruik daarvoor de spiegeldeurtjes van je badkamerskastje.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie