Kruid je zomerdagen: daar knappen lijf én humeur van op

Je strooit het over aardappels, maar rozemarijn kan voor veel meer positiefs zorgen dan enkel een bordje lekkere piepers.

Rozemarijn is niet alleen een graag geziene gast in de keuken, het kruid kan veel meer. Het stimuleert de doorbloeding en verzacht zo spierpijn. Chagrijnig? De geur van rozemarijn heeft een opwekkend effect op je humeur én het stimuleert je geheugen en je concentratievermogen.  

Tijd dus om deze zomer creatief met rozemarijn te worden.

Douche

Even wennen zo’n doucheolie: je giet wat van het spul in je handpalmen, daarna voeg je water toe. De olie wordt daardoor crèmig en dus prima geschikt om je lijf schoon te krijgen. Deze Shower Oil Revive van Aromatherapy (€33, 250 ml) laat je subtiel naar intens groen ruiken. Bevat naast rozemarijn ook grapefruit, en dat is al even energieopwekkend.

Massage

Een fijne manier om te ontspannen is een massage. De Goodbye Stress massageolie (€10, 100 ml) van Kneipp bevat natuurlijke etherische rozemarijnolie en dat helpt om een stressvolle dag achter je te laten.  Deze olie is geschikt voor diverse soorten massages. Ook in je eentje kan de olie effect hebben: breng ‘m dun aan na het douchen. Hierna met lichte druk en gelijkmatig ronddraaiende bewegingen de olie inmasseren.

Na een workout

De etherische olie van NYC voor spieren en gewrichten (€50, 30 ml) zit bommetje vol natuurlijke ingrediënten. De olie is gemaakt met 98 procent biologische ingrediënten en bevat maar liefst 13 verschillende etherische oliën waaronder één die is gewonnen uit cannabis. De olie verlicht ongemakken aan spieren, pezen en gewrichten. Ideaal na een dag achter het beeldscherm of na een al te ambitieuze workout in de sportschool.

Voetenbad

Rozemarijn zit ook in Body Bath & Foot Soak (€55, 400 gr) van het Nederlandse merk The Tides, dat producten brengt die je helpen te ontstressen. Gebruik het spul eens in een voetenbad. Niet langer dan 20 minuten en maximaal 37 graden – als herboren glij je daarna in je flipflops.