Elektrisch scheren to the max

Met deze vijf slimme adviezen scheer je je elektrisch gladder dan ooit.

Elektrisch scheren is snel. En je hebt geen schuim, gel of mesjes nodig. Bovendien is een elektrisch scheerapparaat minder belastend als je een gevoelige huid hebt dan nat scheren En het kan ook ’s ochtends in de file…  

Met deze adviezen wordt het resultaat nog gladder:

Easy does it

Druk niet te hard met het scheerapparaat. Dat is nergens voor nodig, het resultaat wordt er echt niet beter door. Bovendien is het belastend voor de huid als je veel pressie uitoefent.  

Droogstoppels

Zorg dat je stoppels zo droog mogelijk zijn. Dan staan ze recht overeind, verdwijnen ze helemaal in de scheerkoppen en kunnen ze makkelijker afgemaaid worden. Dus scheer je voor je een douche neemt. Natscheren doe je juist bij voorkeur na het douchen.  

Vervang

Ook mesjes in een elektrisch apparaat kunnen op den duur bot worden  Na ongeveer twee jaar zijn ze aan vervanging toe .Je kunt ze onder meer aanschaffen bij BCC – maar dan moeit je wel snel zijn…!

Pre voor de pro

Niet helemaal tevreden met het resultaat? Probeer dan eens een pre-shave product speciaal voor elektrisch scheren. Dat verdeel je over je kaken voordat je met het apparaat in de weer gaat. Er zit meestal acolohol in waardoor je baardharen nog net wat meer overeind gaan staan. Je leest er hier meer over.

Kies je wapen  

Bij elektrische scheerapparaten zijn er twee basissystemen die elk een andere scheerervaring bieden: apparaten met roterende scheerkoppen en met het rechte foliesysteem. Met een recht foliescheerblad maak je rechte, op en neer gaande bewegingen over de huid. Dit systeem is vooral geschikt voor minder zware gezichtsbeharing, egalere oppervlakken en dagelijks gebruik. Het rotatiesysteem bevat meerdere, roterende scheerkoppen met een rond scheeroppervlak.