Ook de elektrische tandenborstel wordt groen

Duurzaam rukt op in de badkamer. Dat is goed voor het milieu en de afvalberg. En ook jij floreert er bij.

Houten tandenborstels, bamboe exemplaren, tandpasta uit blik of in de vorm van muntjes… Op mondverzorgingsterrein wordt stevig ingezet op groen, maar de elektrische tandenborstel bleef wat achter. Tot nu.

Eén van de nieuwste introducties komt van Smyle. Het is een duurzame, sonisch elektrische tandenborstel, de Smyle E-brush. Meest in het oog springend zijn de bamboe opzetborstels. Dus niet langer wordt daar plastic voor gebruikt, maar natuurlijke materialen.

De opzetborstels bestaan uit duurzaam bamboe, de borstelharen komen van bonen van de Castor boom. Daardoor verbruik je met een Smyle E-brush bijna negentig procent minder plastic dan bij een gewone sonische tandenborstel.

Poetscoach

En er is meer: je hoeft ‘m maar drie keer per jaar op te laden. Verder is deze groene borstel van alle gemakken voorzien: er is een ingebouwde poetscoach (!) en tandplak krijgt geen kans dankzij de 38.000 vibraties per minuut. Er zijn vijf verschillende poetsinstellingen: van sensitive tot whitening.

Versleten

Ook fijn: je kunt desgewenst een abonnement nemen. Te lang doorpoetsen met een versleten opzetborstel is verleden tijd. Bij een Smyle membership ontvang je iedere drie maanden twee bamboe opzetborstels thuis.

De Smyle E-brush sonische tandenborstel met toebehoren, losse opzetborstels en het Smyle abonnement schaf je hier aan en kost €75.

Smyle ken je misschien al van hun tandpasta in tabletvorm verpakt in glazen flesjes. Deze tandpastatabletten zijn gemaakt van puur natuur ingrediënten, vrij van SLS, microplastics en allergenen. Je leest er meer over hier.