Elon Musk lanceert een eigen parfum

‘Burnt Hair’ is de weinig verleidelijke naam van de geur. Desondanks zijn er in een paar uur al tienduizenden van verkocht – vandaar Musks brede lach.

Onderhoud
Wat een baas is pindakaas
Door Redactie
Onderhoud
Waar komt dit merk ineens vandaan?
Door Arno Kantelberg

Om het geld hoeft zakenman Elon Musk (1971, Pretoria – Zuid Afrika) het in ieder geval niet te doen: hij is al ’s werelds rijkste man. De eigenaar van Tesla en SpaceX heeft volgens de Forbes wereldranglijst van de kapitaalkrachtigste mensen momenteel een vermogen van driehonderd miljard dollar, een slordige 275 miljard euro.

Weerzinwekkend verlangen

De naam van de geur is Burnt Hair, oftewel ‘verbrand haar’. De slogan voor Musks geur is ‘the essence of repugnant desire’, oftewel: de essentie van weerzinwekkend verlangen. Weer eens wat anders dan ‘lentefris’ of ‘voor de man van de wereld’, net wat u zegt.

Of het parfum ook echt naar verbrand haar ruikt, blijft een verrassing. Het parfum zou zowel geschikt voor mannen als vrouwen zijn. Volgens Musk werden er binnen een paar uur tijd al tienduizend flesjes van verkocht. Aangezien een flesje honderd dollar kost, in Nederland €104,95, verdiende hij in die bescheiden tijdsspanne al een miljoen dollar. Interesse in een wolkje ‘Verbrand Haar’? Bestellen kan hier.

Musk maakt voornamelijk reclame voor de geur, denk aan claims als ‘stand out in the crowd and get noticed as you walk through the airport’ op Twitter, het medium dat hij graag wil kopen. Verstandig, want hij heeft er aardig wat volgers: maar liefst 108.718.445.

Musk houdt wel van een grapje: hij omschrijft er zichzelf als ‘perfume salesman’. 

Eerder lanceerde de ondernemer al onder meer een Tesla-tequila en petjes van The Boring Company, zijn tunnelgraafbedrijf. Eén van zijn meest intrigerende verkoopstunts tot nu toe was een vlammenwerper. Daarmee haalde hij in 2018 ruim tien miljoen op voor The Boring Company.

Onderhoud
Wat een baas is pindakaas
Door Redactie
Onderhoud
Waar komt dit merk ineens vandaan?
Door Arno Kantelberg