We kunnen slapen in het privé-strandhuis van Prince

Fans van Prince met een goedgevulde portemonnee kunnen een bezoekje brengen – en slapen! – in zijn voormalige strandhuis.

Stel je bent een fan van the big little man from Minneapolis. Hoe vet is het dan dat je een huis van Prince kunt bezoeken? En het wordt nog cooler als blijkt dat je er ook nog eens kunt overnachten.

Het voormalige strandhuis van Prince heet Emara en ligt op de Turks- en Caicoseilanden, nabij de Bahama’s. Het is nu voor het eerst beschikbaar voor het publiek. Het landgoed is nog altijd onveranderd en heeft dus nog de exacte en originele architectuur zoals wijlen Prince dat wilde.

Wel zijn er flink wat verbeteringen gedaan in de loop der jaren, waaronder een uitbreiding met de aangrenzende villa en de villa die Prince oorspronkelijk bezat. Coole blikvanger is de extravagante paarse oprit als knipoog naar de legendarische zanger.

In alle vertrekken vind je wel accenten of details die doen denken aan de zevenvoudig Grammy-winnaar en rocklegende, vooral in de vorm van de kenmerkende kleur paars. Zoals de eerdergenoemde paarse oprit en een paarse biljarttafel. Er is ook een kamer die Prince zelf ontwierp. Deze kamer is enkel te betreden voor gasten.

Het landgoed is omheind en beslaat in totaal 20.000 vierkante meter. Het beschikt over zeventien slaapkamers – allen met een eigen badkamer­ – verspreid over de twee unieke villa’s, genaamd Emara East en Emara West. In de villa’s vind je verder nog allerlei plekken voor vertier zoals zwembaden, een tennisbaan, een basketbalveld en een eigen privé-zandstrand.

Natuurlijk heb je via de meerdere buitenterrassen schitterende uitzichten op de zee en kun je er genieten van zowel zonsopgang als zonsondergang. Gasten die in Emara verblijven hebben tevens de beschikbaarheid over een conciërge en een dagelijkse schoonmaakdienst. Natuurlijk kun je ook aan vele watersporten doen. De prijzen beginnen bij $10.000 – per nacht! – dus je moet misschien vooraf wel een beetje sparen…

Meer informatie vind je hier

Beeld: Emara