Onnodig maar noodzakelijk – Ember Cup

Eén van de beste thuiswerkgadgets ontdekt tijdens de lockdown is de Ember Mug.

Hij heeft het leven van koffie- en theedrinkers zoals we die kennen voor altijd veranderd. Oké, dat is ietwat dramatisch aangezet, maar dingen zo warm houden als je wil kun je natuurlijk niet overlaten aan een old-school thermoskan. Dat geldt zeker ook voor een cappuccino of espresso. Dat gezegd hebbende, de eerste release van tech-merk Ember was slechts een opwarmertje, de nieuwe Ember Cup gaat nog een stap verder.

Waar de eerste mok, vooral voor de ‘gewone’ koffie was, is deze 180ml mok voornamelijk bedoeld voor kleine op espresso gebaseerde dranken zoals cappuccino’s, lattes, flat whites, cortado’s en alle andere variaties die je die broodnodige beoogde boost geven. Met een temperatuurbereik van 50-60 graden Celsius kun je het gewenste warmteniveau aangeven door de bijbehorende Ember-app te downloaden.

De Ember Cup heeft een interne batterij die ruim een ​​uur meegaat, of zo lang als je nodig hebt als je de meegeleverde oplaadonderzetter gebruikt. Bovendien hoef je je, in tegenstelling tot de meeste andere apparaten, geen zorgen te maken over het zelf uitzetten van de beker, omdat het in staat is om te voelen wanneer je wel of niet drinkt en dan automatisch in slaapmodus gaat.

Natuurlijk, de zomer staat voor de deur, maar dat betekent niet dat je niet kunt blijven genieten van een warme kop koffie wanneer je maar wilt. De Ember Mug en Cup bestel je vanaf €99 via hun eigen website.