Prik je energieker. Maar met beleid

Voor een beetje Botox of een filler deinst de Nederlandse man niet meer terug. Drie tips om het natuurlijk te houden.

Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie
Onderhoud
Dit kun je doen tegen scheerirritaties
Door Redactie

Eén op de acht behandelingen met botox en fillers worden in Nederland uitgevoerd bij een man. Ook toe aan een prik? Drie aandachtspunten.

Hoe vind je een betrouwbare cosmetische arts?

Voor een bonafide arts kun je terecht op de site van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Daar vind je geregistreerde artsen die aanvullend een speciale opleiding tot cosmetisch arts hebben gevolgd. Om toegelaten te worden en de titel ‘cosmetisch arts NVCG’ te mogen voeren, dienen deze artsen aan nog veel meer voorwaarden te voldoen.

Ga niet te ver

Je doel is om er beter of energieker uit te zien, niet om er anders uit te zien. Vraag een arts gerust of hij vaker mannen behandelt. Vrouwen willen namelijk bij voorkeur ronde lijnen in het gezicht, voor mannen moet het juist hoekig zijn. Dat is een compleet andere benadering die ervaring vereist. Daarom zal een arts niet vreemd opkijken als je hem of haar die vraagt stelt.  

Wees trouw

Ben je tevreden, blijf dan bij dezelfde arts. Al doende leert deze je gezicht evenals de conditie van de huid, steeds beter kennen. En er kan op langere termijn gewerkt worden aan de aanpak van jouw wensen, want niet alles is met een prik op te lossen.

Vraag desondanks of hij/zij een injectables-paspoort van jou wil bijhouden. Daarin staat wat je waar, wanneer en met welk product hebt laten doen. Handig als je toch van arts wil of moet wisselen, die kan daarop vervolgens inspelen.  

Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie
Onderhoud
Dit kun je doen tegen scheerirritaties
Door Redactie