Slapen in het huis van Pablo Escobar? Dat kan!

Het kost je wellicht wel wat plata, maar dan heb je ook wat!

Alhoewel wij het doen en laten van een moordende drugsbaas zeker niet verheerlijken, willen wij je deze plek niet onthouden. Dat Pablo Escobar bepaald geen lieverdje was, dat weten we inmiddels allemaal wel. En al was je hiervan niet op de hoogte, dan werd je via de Netflix-serie Narcos wel eventjes geschoold. Daarin werd ook duidelijk dat Escobar eigenaar was van tientallen huizen. Niet zo gek want hij had een geschat vermogen van zo’n 30 miljard dollar. Dus kocht Pablito af en toe weleens een ‘pandje’.

Eén van die pandjes, nu Casa Malca geheten, ligt in de populaire Mexicaanse badplaats Tulum. Oorspronkelijk was dit een relaxt stadje waar vooral hippies en andere bohémiens aanwaaiden. Anno nu is het een chique badplaats waar celebrities maar al te graag vertoeven en waar menig luxe resort en vijfsterrenhotel te vinden is.

Na Escobars dood in 1993 stond het landhuis logischerwijs leeg. In 2003 werd het eigenlijk pas weer ontdekt, maar er waren geen concrete plannen voor het landgoed. Het duurde tot 2012 tot er wat mee werd gedaan. Toen kocht de Colombiaanse kunsthandelaar en galerie-eigenaar Lio Malca het pand dat ooit van Escobar was. Hij speelde met de gedachte om er een luxe hotel van te maken. En Malca kwam, zag en overwon en toverde het vervallen landgoed om tot een vijfsterrenhotel met alles erop en eraan.

Omdat hij zelf fervent kunstverzamelaar is, zie je in Casa Malca zodoende overal kunst terug. Zo zijn er onder meer stukken van Jean-Michel Basquiat en KAWS te zien. Aan de muren van één van de bars ontwaar je zelfs een heus Keith Haring-behang! Verder is het eigenlijk één grote galerie vol bijzondere architectuur en dus veel kunst.

Inmiddels is Casa Malca flink uitgebreid en telt het liefst 71 suites, waarvan een groot deel zich op het strand bevindt. De prijzen variëren van $300 tot $600, afhankelijk van het seizoen. Er zijn meerdere restaurants en bars, er is een geweldig rooftopterras en uiteraard is er een spa. En je loopt er dus zo het strand op. Dus ja. Wat wil je nog meer?

Meer informatie vind je hier