Eten in Utrecht: hotspots en restaurants in de domstad

Een hapje eten in utrecht doe je bij deze Utrechtse restaurants en bars.

Utrecht is een stad naar menig hart. De pittoreske grachten, de reurige studenten, de omnipresente dorpssfeer, de heerlijke terrassen en de stijlvolle restaurants; de Domstad blijft je tevredenstellen. Een hapje eten in utrecht doe je bij deze Utrechtse restaurants en bars.

De leukste lunchplekken in Utrecht

Of je nou zin hebt in een broodje to go, een geschikte plek zoekt voor een casual businessmeeting of ergens met je moeder wil bijpraten: een goed restaurant voor een lunch in Utrecht kent wat ons betreft een aantal basisregels. Zo moet de locatie niet te ver verwijderd zijn van het centrum, de dinerkaart toegankelijk zijn voor een variërend gezelschap en de setting faciliteren tot een uitloop naar een borrel. We hebben de beste lunchplekken voor je op een rijtje gezet.

De 11 beste lunchplekken in Utrecht waar je altijd goed zit

Wijn drinken in Utrecht doe je bij deze wijnbars

Van natuur tot mousserend en van Portugees tot aan Chileens, in Utrecht vind je bars met duizenden verschillende soorten wijnen.

Bij deze bars in Utrecht drink je de lekkerste wijnen

De beste burgerbar Utrecht

Al kan ’t kleine Utrecht niet opboksen tegen het aanbod burgers in Amsterdam en de hoeveelheid burgerbars in Rotterdam, óók in de Domstad kan je lekkere burgers eten. ‘Waar dan wel?’, vraag je je nu vast af. Dat hebben we minutieus voor je in deze lijst opgesteld, zodat je voortaan al je burger cravings in Utrecht kunt verzadigen. Tried, tested en goed bevonden: dit zijn de beste burgerbars in Utrecht.

Dit zijn de lekkerste burgerbars van Utrecht

Verrassende gerechtjes en goedgekozen wijnen vind je bij Kantien in Utrecht

Op zoek naar een knus restaurant met creatieve gerechten, gezellig personeel en een goede drankkaart? Dan zit je bij restaurant Kantien in Utrecht aan het juiste adres. 

Bij Kantien in Utrecht vind je verrassende gerechtjes en goedgekozen wijnen

De cocktail van cocktailbar Ruby Rose in Utrecht

Bij Ruby Rose in Utrecht kan je heel goed wijnen (het is een van de sterspelers in onze wijnbar-lijst), maar er is één drankje waarvan wij het aller-enthousiast worden: de signature Ruby Rose cocktail. Met hoofdingredient cava is de cocktail tóch een beetje wijn-gerelateerd, maar dankzij de Saint Germain Elderflower wordt het een ware verrassende cocktail.

Zo maak je de signatuur-cocktail van de Utrechtse bar Ruby Rose