Hier moet je zijn als Joost Klein het ESC wint

Of net niet natuurlijk. Zijn hometown Leeuwarden organiseert een indrukwekkende Europaparty.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels

Joost Kleine kwam, zag en overwon in Nederland met zijn lied Europapa, zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival. Gaat het hem ook lukken om Europa (& Israël & Australië) voor zich te winnen? In Leeuwarden, waar Klein in 1997 is geboren, wordt een groot spektakel op poten gezet op zaterdag 11 mei. Dat is de avond dat de finale van het Eurovisie Songfestival plaatsvindt. Naar verwachting en volgens de bookmakers kwalificeert Klein zich voor de finale tijdens de tweede halve finale op 9 mei.

Europaparty

Het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden wordt die zaterdag omgetoverd tot een bruisend feestplein met een heuse Europaparty. Tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival zijn er optredens van onder andere Brunzyn en Gladde Paling.

Vanaf 19.00 uur bestijgen een aantal artiesten en goede bekenden van Joost Klein het podium in Leeuwarden om het aanwezige publiek op te warmen voor het optreden van de Friese artiest in Malmö.

Zo staat onder andere rapper Brunzyn op de line-up. Deze rapper en goede vriend van Joost is verbonden aan Albino Sports, het platenlabel van de Nederlandse Songfestival-deelnemer. Samen hebben de twee al verschillende nummers uitgebracht. Naast Brunzyn zullen ook rapper Bokoedro, dj Gladde Paling en het dj-duo Kroegtijgers optreden.

Trots Leeuwarden

Het feest wordt georganiseerd door de gemeente Leeuwarden, provincie Fryslân, presentator Sipke Jan Bousema en poppodium Neushoorn. De directeur van dit laatste is Serge Hollander: “We zijn trots op Joost. Zijn droom raakte en inspireerde ons, waardoor wij ook zijn gaan dromen. Dit wordt een feest zoals Joost het zou kunnen geven.”

Ook fijn: De entree van het evenement is gratis.

Joost Klein is naast muzikant ook schrijver en voormalig youtuber. Hij is onder andere bekend van de nummers Scandinavian Boy, Wachtmuziek, Ome Robert en Friesenjung en de albums M van Marketing, Albino en 1983.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels