5 feiten over sperma die je nog niet wist

Maar waar je wel degelijk wat aan hebt, want ja, jij kunt invloed hebben op de kwaliteit van je eigen voortplanting.

sperm dainis-graveris-VNo560ePOSU-unsplash
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie
Onderhoud
Dit kun je doen tegen scheerirritaties
Door Redactie

1// Doseer ejaculeer

Sperma is geen wijn. Het wordt er niet beter op als je het op de plank laat liggen. Sterker nog, de kwaliteit van sperma neemt juist af als je het ongebruikt laat. Maar het is ook niet goed om te vaak te ejaculeren.

Idealiter haal je eens in de twee à drie dagen de druk van de ketel. Dat is de beste frequentie om vruchtbaar zaad te behouden.

2// High afternoon

Bestaat er bij jou en de wederhelft een verlangen om nageslacht op deze wereld te zetten? Good for you. De middag is misschien niet het meest romantische moment om haar te voorzien van jouw bron des levens, maar het is wel het efficiëntste tijdvak. Onthou: middagzaad is het beste zaad.

womanizer-toys-1e3-lYkJsfs-unsplash

3// Draag een rok 

Sperma blijft het beste in conditie bij lage temperaturen. Wetenschappers raden mannen dan ook aan om luchtige broeken te dragen, of zelfs een rok. Dat komt goed uit, want daar denken veel mode-ontwerpers op dit moment exact hetzelfde over.

4// Lijfwacht 

In het mannelijke lichaam is sperma de meest vreemde lichaamseigen cel. Hierdoor ziet je immuunsysteem sperma als een ongewilde indringer en gaat het de aanval aan. 

Maar niet gevreesd, al je spermacellen zijn voorzien van een bodyguard. Die functioneert als barrière tussen het immuunsysteem en de spermacel. 

5// Heb geduld

Vrouwen zijn al bij hun geboorte voorzien van alle benodigdheden om voort te kunnen planten. Wij mannen moeten het van de lange baan hebben. Wij zijn de eerste twee maanden van ons leven bezig om ons lichaam klaar te maken voor het nageslacht. Vanaf dat moment zijn wij er ook klaar voor, althans fysiek – mentaal, ja dat is een heel ander verhaal.

Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie
Onderhoud
Dit kun je doen tegen scheerirritaties
Door Redactie