21 fenomenale filmsneakers (deel III – slot)

Deze schoenen zijn alweer even uit de bioscoop verdwenen, maar schrijven nog altijd geschiedenis.

15. George of the Jungle (1997) – Nike Air Uptempo

Als jungle man George in een UPS-krat wordt teruggestuurd naar Afrika, haalt Nike een interessante stunt uit. Waar meestal wordt gekozen voor een subtiele vorm van productplacement, wordt hier secondenlang en vanuit verschillende shots een Nike Air Uptempo uit de doos getoverd.  

Huidige prijs: € 169,99

16. Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007) – Converse All Stars

Litteken? Check. Rond brilletje? Check. Griffoendorsjaal? Check. Blauwe Coverse All Stars? Check.

Huidige prijs: € 64,95

17. Kill Bill (2003) Onitsuka Tiger Tai Chi LE

Deze geelzwarte Onitsuka Tiger Tai Chi LE kun je eigenlijk niet dragen zonder bijpassend trainingspak in dezelfde kleuren, zoals Beatrix Kiddo (Uma Thurman) doet, inclusief de ‘Fuck U’ onder de zool. Een ode aan Bruce Lee (zie nummer 1 van deze lijst).

Huidige prijs: € 110

18. The Life Aquatic With Steve Zissou (2004) – Adidas Zissou

Voor deze Wes Andersonfilm ontwierp Adidas een witte schoen met verschillende tinten blauw en gele veters, passend bij de kostuums van de acteurs. Pas zeventien jaar na dato kwam de schoen op de markt, in zeer beperkte oplage.

Huidige prijs: € 299

19. Om muurbloempje Sandy te verleiden, verruilt de stoere Danny Zuko (John Travolta) zijn leren jack, witte T-shirt en simpele jeans voor een sportuitrusting, inclusief Converse All Stars.

Huidige prijs: € 69,95

20. Batman (1989) – Nike Trainer III

Bruce Wayne (Michael Keaton) draagt als Batman een paar opgevoerde Nike Trainers III onder zijn laarzen. De schoenen zijn nauwelijks te zien, maar Keaton was er maar wat blij mee; het gaf een comfortabel bodempje onder zijn hoogst ongemakkelijke kostuum. 

Huidige prijs: € 119,99

21. Beverly Hills Cop (1987) – Adidas Country

Zelfs op de filmposter wordt de aandacht getrokken door de spierwitte Adidas Country aan de voeten van Axel Foley (Eddie Murphy), die de gehele film een lesje in straatstijl geeft met zijn sweaters en baseballjasjes.

Huidige prijs: € 62