Het gemak dient de mens. En zijn tanden…

Enter: de elektrische tandenborstel die je maar één keer per jaar hoeft op te laden. En die meteen de binnenkant van je wangen meeneemt.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

Foreo is een Zweeds merk dat gespecialiseerd is in ‘skintech’ – dat zijn elektrische tools voor in en rond de badkamer. Recent kwamen onze Zweedse vrienden met de Issa 3,  de eerste sonische siliconen tandenborstel.

Deze tandenborstel verwijdert 30 procent meer plak dan een handtandenborstel… Bijzonder: het apparaat gaat een heel jaar mee op een keer opladen!

En er is meer bijzonders…

Je hanteert de borstel anders dan je gewend bent. Bij deze elektrische tandenborstel dien je namelijk de beweging te maken die je ook bij je handtandenborstel maakt. Dus niet statisch over je tanden en kiezen verplaatsen zoals gebruikelijk bij elektrische borstels, maar ouderwets van links naar rechts.

Het resultaat is wel nieuwerwets: dankzij 11.000 intensieve pulsbewegingen per minuut verdwijnt er dertig procent meer plak dan bij een manuele tandenborstel.

De Issa 3 (€169) heeft zestien verschillende snelheden van sonische pulsen waar je uit kunt kiezen, waarmee deze een breder scala aan standen heeft dan elke andere tandenborstel.

Maar liefst 10.000 keer hygienischer dan nylon tandenborstels…

De borstelkop bestaat overigens uit twee soorten borstelharen. Er zijn zachte siliconen haartjes die het tandvlees een milde massage geven, en er zijn stevige borstelharen om tandplak af te breken. Uit onderzoek blijkt de Issa 3 maar liefst 10.000 keer hygienischer te zijn dan een nylon tandenborstel.

Tong & wang

Er is meer verrassends: De achterzijde van de flexibele opzetborstel bevat ribbels waarmee de tong en wangen gereinigd kunnen worden. Hiermee wordt de algemene mondhygiëne met 140 procent verbeterd!

Hoe gebruik je ‘m?

Stap 1:

Breng je gebruikelijke tandpasta aan op de borstelkop. 

Stap 2:

Poets de tanden met de Issa op dezelfde manier als met een manuele tandenborstel gedurende 2 minuten.

Stap 3:

Spoel de mond met water.

Stap 4:

Gebruik vervolgens de tong- en wangreiniger op de achterkant om de mondverzorgingssessie af te maken.

Stap 5:

Spoel de Issa schoon.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie