Wanneer glamping gewoon een verkapte suite wordt

Je hebt glamping en je hebt verkapte hotelsuites. Deze lijkt tot echt tot die laatste categorie te behoren.

Reizen
nissan ariya
Zen op vier wielen
Door Arno Kantelberg
Reizen
De 7 mooiste privé-eilanden voor deze zomer
Door Jorrit Niels

Wat het Four Seasons dit ook wil noemen, een verblijf om deze tenten te ervaren accepteren we direct. Dit natuurverblijf in Mexico met 15 luxe tenten ligt in het bos en kijkt uit over de Stille Oceaan. Het nieuwe gedeelte grenst aan het al bestaande Four Seasons Resort Punta Mita.

Al voelt de all-inclusive accommodatie eerder aan als een privéwoning dan als een resort. Volgens de luxe hotelier ‘vervaagt het de lijnen van formaliteit en versterkt het de gemeenschap, waardoor een authentieke omgeving wordt gecreëerd die persoonlijke groei en leren bevordert. Waar natuur en leven elkaar kruisen’.

Pure marketingspraak, waar je dan ook maar even doorheen moet lezen. Het resort ligt op 47 hectare grond en ligt verscholen in een bos op een klif, waardoor het gevoel versterkt wordt dat je losgekoppeld bent van de wereld. In werkelijkheid is het slechts 45 minuten van de luchthaven van Puerto Vallarta.

Het Naviva-resort beschikt over 15 luxe tenten die zijn verdeeld in functionele ruimtes. Deze omvatten een woonkamer, een slaapkamer die aansluit op een dompelbad, een eigen terras en een buitendouche. De op zichzelf staande tenten zijn een first voor Four Seasons.

Ondertussen accentueren binnen- en buitenmeubels de weelderige bosomgeving. Ze combineren een eigentijdse stijl met een Mexicaans gevoel. Uiteraard met wifi, een spa en 24/7 room service, want glamping moet wel een beetje leuk blijven. Dat spreekt voor zich.

Reizen
nissan ariya
Zen op vier wielen
Door Arno Kantelberg
Reizen
De 7 mooiste privé-eilanden voor deze zomer
Door Jorrit Niels