Is dit de geur van succes?

Het Nederlandse parfum met de Italiaanse naam heeft nu een eigen flagship store in Amsterdam.

Als we hier beweren dat het Nederlandse parfummerk Fugazzi een waanzinnig succes is, is dat het understatement van het jaar. Dit parfummerk, dat een jaar of vier geleden werd gecreëerd door Bram Niessink (28), is namelijk een wereldwijde hit.

Fugazzi heeft zich in een paar jaar tijd ontwikkeld tot een van de coolste en hipste parfummerken die we kennen. Vier jaar geleden was ModMod er bij toen de in Apeldoorn geboren Niessink zijn allereerste geur genaamd Parfum 1 nog enigszins schuchter presenteerde. Niessink introduceerde de geur niet op zo maar een plek, nee, hij koos voor de Amsterdamse winkel FOUR, een van de mooiste concept stores van Nederland.

Die eerste keer kregen we een sample mee van de allereerste Fugazzi-geur, en dat hebben we geweten. Vrijwel elke keer als we die geur droegen, kregen we complimenten én de vraag naar de herkomst van het parfum. Parfum 1 dragen we tot op de dag van vandaag.

Haal alles uit je parfum!

Fast forward naar 2024. Fugazzi, wat Italiaans is voor ‘nep’ (een grapje), is te koop in meer dan achthonderd winkels verspreid over veertig landen. Onder de vlag van Fugazzi zijn inmiddels veertien verschillende geuren verschenen. Die zijn stuk voor stuk onderscheidend en sexy, en door de hoge dosis parfumolie verdampen ze minder snel dan de meeste andere parfums. De parfums hebben allemaal verrassende namen zoals Cashflow, Angel Dust, Sugardaddy en In Love with the Cocos.

Het is een onwaarschijnlijk mooie successtory dus. Toch is het Fugazzi-verhaal eigenlijk pas net begonnen. Onlangs opende het merk de eerste flagship store in de Amsterdamse Negen Straatjes. 

Het is een onderscheidende winkel qua inrichting en indeling, want het smalle pand beschikt op de tweede etage over een Fugazzi-lounge waar je in stijl een drankje kunt nuttigen. Als je in Amsterdam bent, is dit een must visit. Wanneer je er bent, probeer dan het speciaal voor de Amsterdamse winkel gecreëerde nieuwe parfum dat Niessink de naam Oudh Zuid heeft meegegeven (goeie naam). Die is ook weer verslavend lekker.

Fugazzi, Gasthuismolensteeg 9, Amsterdam