Oude G-Shock’s gerecycled voor nieuwe ‘square’

Oude banden en ringen samengeperst tot deze Surfrider Foundation collab. Aangedreven door de zon.

Terwijl de noodzaak van duurzaamheid almaar toeneemt, is ook de horlogewereld steeds meer betrokken bij de trend van het gebruik van gerecyclede materialen. Vaak focussen ze zich hier vooral op banden en verpakkingen, maar onder andere G-Shock breidt dit al uit naar de kast.

Deze nieuwe G-5600BG-1 is gemaakt van resthars en dat zorgt ervoor dat elk exemplaar uit de serie een unieke look heeft. Hoewel het niet de eerste keer is dat het merk gerecyclede materialen gebruikt bij de vervaardiging van een horloge, is het wel de meest uniek ogende binnen de G5600-familie tot nu toe.

Casio maakt de speciale G-Shock in samenwerking met de Surfrider Foundation. Opgericht in Californië in 1984, is het een internationale non-gouvernementele milieuorganisatie met zo’n 250.000 supporters die actief zijn in 23 landen over de hele wereld. Casio deelt de doelstellingen van de stichting om de oceanen te beschermen en onze zeeën schoner achter te laten voor de toekomst. G-Shock, een merk dat sowieso is geliefd bij surfers is dan een perfect combinatie. Casio deed dit al samen met ze voor zeven eerdere modellen.

De organisatie is ’toegewijd aan de bescherming en het genot van de oceaan, de golven en de stranden van de wereld’ en viert dit jaar ook haar 40e verjaardag.

Ter ere hiervan lanceert G-Shock de nieuwe G-5600BG-1 en beschikt over alle functies die je kent en verwacht van de collectie. Het model maakt indruk met een waterdichtheid van 200 meter, vijf dagelijkse alarmen, een volautomatische LED-lichtfunctie, stopwatch, 24-uurs timer en een complete kalender.

En die unieke kast en band? Dat komt door het recyclen van oude banden en lunetten, met name de gele en rode stukken. Deze worden eerst gekneed tot een zwarte basis en vervolgens gevormd. Het resultaat zijn organische aderen van rood en geel gemarmerd in het zwart, waarbij geen twee exemplaren hetzelfde zijn. De G-Shock Surfrider Foundation G-5600BG-1 kost €149.