Direct van de garage in je penthouse

Doe dit Eugène Breynaert, de Vlaamse held met de rode Fiat Panda, maar eens na.

auto classic car red rood stuur

De Vlaming Eugène Breynaert heeft een rode Fiat Panda en een garage. De uitdaging waar Eugène tegenop loopt: de garage is slechts zes centimeter breder dan zijn Fiat Panda.

De Panda meet in de breedte 1.49 meter. De garage van Reynaert is 1.55 meter breed. Daar is dus niet heel veel ruimte om te manoeuvreren. Eugène heeft drie centimeter aan beide zijden (buitenspiegels inklappen).

Maar deze vindingrijke Vlaming is niet voor een gat te vangen. Hij heeft een ingenieuze manier gevonden om zijn auto te parkeren én, misschien nog wel belangrijker, om vervolgens uit die auto te stappen.

In Amerikaanse films zie je soms appartementencomplexen met een lift die direct uitkomt in het penthouse. Zo’n luxe is voor weinigen weggelegd, maar feitelijk heeft Eugène in het West-Brabantse dorp Liedekerke dezelfde ervaring. Hij stapt vanuit de Panda onmiddellijk in zijn woning.

Post scriptum

Dit nog altijd hilarische filmpje is uit de oude doos. Het stamt uit een aflevering van het Vlaamse tv-programma Man bijt hond uit 2010.

Eugène Breynaert overleed in 2016 op de gezegende leeftijd van 92 jaar. Tot het einde bleef de Vlaming in zijn rode Fiat Panda rijden.