Relax! Haal de geur van cannabis in huis

Ze duiken steeds vaker op: geurkaarsen die naar cannabis ruiken. En dat pakt een stuk beter uit dan je wellicht denkt.

Onderhoud
Wat een baas is pindakaas
Door Redactie
Onderhoud
Waar komt dit merk ineens vandaan?
Door Arno Kantelberg

Je associeert de geur van cannabis waarschijnlijk met de muffe lucht die uit een doorsnee coffeeshop walmt. Maar de cannabisolie die wordt gewonnen uit het verlichte plantje ruikt daar niet naar, meer warm en aards.

Desondanks wordt niet deze olie in de luxere Cannabis-geurkaarsen verwerkt, maar een zogenaamde ‘fantasienoot’. Verschillende andere geuringrediënten worden gecombineerd en zorgen ervoor dat je iets ruikt dat je neus en dus je brein met cannabis associeert.

Verslaafd

Een voorbeeld is de Cannabis Candle van het Amerikaanse merk Malin + Goetz. Je ruikt een mix van ontspannende en stimulerende geurnoten. Denk aan patchoeli, eikenmos, sandelhout en citrus die samen een verleidelijke geheel vormen. Eén waarvan de makers uiteraard hopen dat je er verslaafd aan raakt – dat is goed voor de kassa – maar dus in het nette.

De Cannabis Candle (255 gram, €56) is ontwikkeld uit een natuurvriendelijke mix van bijen-, plantaardige- en sojawas. De kaars heeft een brandduur van ongeveer zestig uur. Tip: Een half uur de vlam erin is genoeg om je huis te vullen met een lekkere winterse lucht.  Meer geurkaarsadviezen vind je hier.

Nederland

Een andere aanpak komt van Vasilis Lambrakakis uit Almere en zijn collectie cannabiskaarsen in blik. Ook deze kaarsen worden niet gemaakt met echte wietolie die uit het plantje wordt gewonnen. Er wordt gebruik gemaakt van een synthetische geurnoot uit het laboratorium die ‘cannabis’ wordt genoemd. Er zijn vier varianten (240 gram, €18); Pure Cannabis, Lemon Haze, Strawberry Haze en Canna Banana. Elke kaars wordt met de hand gemaakt en voorzien van een loodvrij, milieuvriendelijk lontje.

Ook in Cannabis Connoisseur-kaars van Vellutier is geen wietolie verwerkt, maar wel basilicum, sandelhout, grapefruit en synthetische cannabisgeurmoleculen. Bijzonder: de kaars (size M, €23) is gemaakt van milieuvriendelijk koolzaadwas en het lont is van Egyptisch katoen. Deze combinatie staat garant voor een mooie vlam.

Onderhoud
Wat een baas is pindakaas
Door Redactie
Onderhoud
Waar komt dit merk ineens vandaan?
Door Arno Kantelberg