Achter de geraniums? Ja, graag!

Toegegeven, de geranium heeft een beetje ‘n dubieus imago. Geheel ten onrechte, want de plant geeft mannengeuren een lekker groen rafelrandje.

Achter de geraniums zitten. Het staat voor een beetje inactief toezien hoe het leven aan je voorbij trekt. An sich niet eens een verkeerd vooruitzicht: drankje erbij, voorzichtig zonnetje… kom maar door, zoals ook Philip en Elizabeth lijken te denken. Drankje van keuze… waarschijnlijk een Pimm’s?

Maar de uitdrukking geeft ook aan dat de plant een imagoprobleem heeft. Of beter: had. Want steeds vaker duikt geranium op in mannengeuren, En dan niet de bloem, maar het blad. De reden: geraniumblad is een niet al te duur ingrediënt en het geeft ‘n geur een lekker rauw, groen effect.

Vier geraniums waar het prima achter schuilen is…

Frederic Malle / Geranium pour Monsieur

Laat niks aan duidelijkheid te raden over, de naam van deze geur die is samengesteld door de gerenommeerde parfummaker Dominique Ropion van het parfumhuis Frederic Malle. De belangrijkste ingrediënten in Geranium Pour Monsieur (€160, 50 ml) zijn rhodinol,  een fris geurend bestanddeel dat uit natuurlijk Chinese geranium wordt gewonnen, munt, sandelhout en witte musk. Fris, maar stevig en warm. En dat laatste door het toevoegen van onder meer wierook. 

Aesop / Geranium Leaf Body balm

Ook je lijf gedijt van een dosis geranium, Deze verkwikkende lichaamsbalm van Aesop bevat naast geraniumblad ook citrus-extracten. Beschermt je huid tegen uitdroging, zorgt voor een zacht en soepel vel, en laat je lijf subtiel maar chic geuren. De Geranium Leaf Body Balm (€27, 100 ml) is geschikt voor elk huidtype.

Diptyque / Geranium Odorata

Deze eau de toilette is fris en levendig. Daar zorgt dus geranium voor, maar ook citrusnoten en specerijen zoals kardemom. Even wat achtergrond informatie: Diptyque is een Frans merk dat in Parijs is opgericht door drie Engelsen De Geranium Odorata (€118, 100 ml) zit in de kenmerkende fles met het al even karakteristieke etiket.   

Acqua di Parma / Colonia Club

Dit Italiaanse merk heeft inmiddels een heel arsenaal aan geuren, waaronder deze Colonia C.L.U.B. (€93, 50 ml). Zoals de kleur van de fles al weggeeft is het een nadrukkelijk groene geur. Je ruikt ondermeer munt, neroli, lavendel, vetiver en geranium. Fris, tikje chic en krachtig genoeg om een bloedhete augustus in Rome mee door te komen.