De 6 geurregels voor op je werk

Je collega’s naar adem laten happen als je het kantoor binnenstapt – dat is niet de bedoeling. Zes adviezen om op de werkvloer de lucht te klaren.

Onderhoud
Zo ruik je naar het voorjaar
Door Redactie
Onderhoud
Zo kom je herboren uit je badkamer
Door Redactie

Wel eens lijkbleek uit een vergadering gekomen omdat iemands zware eau de toilette op je adem sloeg? Om te voorkomen dat je zelf de persoon bent die anderen de adem beneemt, zes regels om je persoonlijke luchtuitstoot binnen de perken te houden.

Advies 1:

Draag een subtiele en beschaafde geur naar je werk. De meer extraverte en uitbundige parfums zijn geschikter voor een avond in de kroeg of club.

Advies 2:

Bouw een compacte geurgarderobe op met een aantal uiteenlopende geuren. Zo heb je een passende geur voor elke gelegenheid.

Advies 3:

Links en recht een keer sprayen ergens ter hoogte van je oor en nek, is meer dan genoeg.

Advies 4:

Alternatief 1: Spray je geur op je borst en trek daarna je shirt of trui aan. Alleen mensen die dichterbij komen zullen je geur ruiken. Wel zo subtiel.

Advies 5:

Alternatief 2: Wil je toch een stevigere geur naar je werk dragen? Spray dan een keer in de lucht en loop vervolgens door de geurwolk. Het parfum verdeelt zich als een nevel over je haar en kleren en ruikt veel minder nadrukkelijk.

Advies 6:

Bedenk dat je je eigen parfum, eau de toilette of cologne na verloop van tijd zelf niet meer ruikt omdat je neus gewend is aan de geur. De neus van je collega echter niet. Dus wees terughoudend met het gebruik van welke geur dan ook.

Onderhoud
Zo ruik je naar het voorjaar
Door Redactie
Onderhoud
Zo kom je herboren uit je badkamer
Door Redactie