Mooi én slim (en lichtjes aan de prijs, dat ook): een ring die esthetiek en functionaliteit verbindt.

Gucci x Oura Ring
Stijl
Rick Owens s/s 2025 Palais de Tokyo
De meest theatrale show in Parijs
Door Arno Kantelberg
Stijl
leren jas leer
Leer de leren jas kennen
Door Arno Kantelberg

Dat Gucci als luxe-merk naast kleding ook sieraden op de markt brengt, is niet heel eigenaardig. Zo herbergt de Gucci-collectie fraaie ringen, armbanden en kettingen, allen te verkrijgen met het herkenbare logo, de initialen van oprichter Guccio Gucci.

Gucci presenteert nu echter een ring die niet alleen fraai is, maar ook functioneel. Daartoe is een samenwerking aangegaan met Oura, een jong Fins technologiebedrijf gespecialiseerd in gezondheid.

Gucci x Oura Ring

Het in 2013 opgerichte Oura is vooral bekend vanwege hun Oura Ring. Die ring monitort de slaap, hartslag, temperatuur en fysieke activiteit van de drager middels in de ring verwerkte sensoren.

The future of health wrapped around your finger,” is de omschrijving die de Finnen er zelf aan geven. Naar verluidt is hartslag via de vinger accurater dan via de pols.

De prijs van een Oura Ring ligt tussen de driehonderd en vierhonderd euro, en volgens het Finse bedrijf zijn er inmiddels al meer dan een miljoen van verkocht. Inmiddels komt de ring met derde generatie-techniek. Via een app, waarop je je moet abonneren, hou je alle gegevens over jezelf in de gaten.

In het kader van best of both worlds, is er nu de Gucci X Oura Ring, een combinatie van de Finse techniek van Oura en de Italiaanse esthetiek van Gucci. Het past in de trend waarbij high end sieradenmerken wellness-technologie proberen te verwerken in hun collectie, al is die trend vooral op vrouwen gericht is.

Gucci x Oura Ring

De Gucci X Oura Ring is gemaakt van titanium, met een zwarte coating en details in achttien karaats goud. Het gewicht: een kleine vier gram. Opladen van de ring gebeurt op een onderzetter die verdacht veel weg heeft van een ijshockeypuck.

De Gucci X Oura Ring is ongeveer drie keer zo duur als een Oura Ring. Alleen te koop in Gucci-winkels en via de website.

Stijl
Rick Owens s/s 2025 Palais de Tokyo
De meest theatrale show in Parijs
Door Arno Kantelberg
Stijl
leren jas leer
Leer de leren jas kennen
Door Arno Kantelberg