Paul Mescal overtuigt in eerste Gladiator 2 trailer

24 Jaar na het origineel is het Romeinse strijdtoneel terug, inclusief veldslagen, grootse gevechten… en een neushoorn.

De menigte is aan het schreeuwen. De tweeling-keizers van Rome willen bloed zien. We zien ze demonisch lachen terwijl gladiatoren sterven in hun nep-watergevecht (wat ooit echt gebeurde, hoe krankzinnig het er ook uitziet in de trailer).We zijn weer terug in het Colosseum voor het vervolg op het epische historische drama Gladiator uit 2000 met Russell Crowe en Joaquin Phoenix.

De film begint jaren na de eerste film en volgt Lucius (Paul Mescal), de zoon van Lucilla (Connie Nielsen) en neef van de nemesis uit de eerste film, Commodus (Phoenix). Lucius werd als kind gespeeld door Spencer Treat Clark in de eerste film.

Lucius woont nu in de Noord-Afrikaanse regio Numidia, waar hij als kind door zijn moeder naartoe werd gestuurd, omdat het net buiten het bereik van het Romeinse rijk lag. Gebeurtenissen brengen Lucius terug naar Rome als gladiator, waar hij nieuwe vijanden maakt en zich herenigt met zijn moeder.

De ondersteunende cast bestaat uit Pedro Pascal als Marcus Acacius, een Romeinse generaal die trainde onder het bevel van Maximus Decimus Meridius (Russell Crowe). Denzel Washington als Macrinus, een rijke power broker in Rome die een stal aan gladiatoren beheert voor de sport. En Joseph Quinn uit Stranger Things en Fred Hechinger als de tweelingkeizers van Rome.

De trailer ziet er net zo episch en groots uit als de eerste film, met een nog meer met sterren bezaaide cast. Paul Mescal, een jonge Ierse acteur, is de minst bekende onder de hoofdrolspelers, maar regisseur Ridley Scott werd een fan van hem na het zien van de tv-serie Normal People. Blijkbaar spraken de twee elkaar maar een half uur voordat Scott besloot om hem te casten. Mescal kun je ook kennen van de Indie-hits Aftersun en All Of Us Strangers.

Scott zegt van zijn kant dat dit vervolg veel voor hem betekent, vooral nadat hij de kans heeft opgegeven om veel van zijn andere klassiekers te regisseren. “Ik bedoel, ik had de sequels van Alien en Blade Runner moeten maken, maar je verandert door de jaren heen. Op dat moment wilde ik het niet nog een keer meemaken.” James Cameron regisseerde uiteindelijk het vervolg op Alien en Dune-regisseur Denis Villeneuve maakte Blade Runner 2049.

Gladiator II draait vanaf 14 november in de bioscoop.