Ga het weekend in met de juiste glazen in je thuisbar

Het glaswerk beïnvloedt de smaak van jouw drankje meer dan je denkt. Gelukkig hebben wij voor elke drank het ideale glas.

obama michele bier ierland

Bier 

Vergeet het vaasje en het fluitje uit de kroeg. Thuis wil je een bierglas waarmee je echt kunt proeven wat je drinkt, dus een lang slank glas op een klein voetstuk.

Champagne 

Een (kristallen) champagneglas gaat een heel leven mee. Champagne kun je ook uit een coupeglas drinken. Dat drinkt makkelijker dan zo’n nauw champagneglas, maar het houdt minder de bubbeltjes vast.

champagne glas

Cognac 

Een cognacglas is feitelijk de gekrompen versie van het glas dat je gebruikt om een Trappist uit te drinken. En ook als je zelf nooit cognac drinkt, is het wel zo stijlvol om je gasten die optie te geven. 

Decanter 

Een uur voordat je de wijn daadwerkelijk drinkt decanteer je vooral de wat jongere straffe wijn. De wijn krijgt er meer diepte door en hij gaat er harmonieuzer van smaken.

wijn decanter

Donker bier

Kies bij donkere Belgische bieren voor een tulpvormige kelk op een voetstuk. De bolling van het glas houdt de aroma’s vast en de uitlopende kelk vormt een garantie voor een knappe schuimkraag. 

Grappa 

Grappa, sherry, Port, armagnac: dit glas kun je in principe voor elk digestif aanwenden. De spitse vorm van het glas voorkomt dat het aroma verloren gaat; zo krijg je veel mee van de smaak. 

cognac glas

Longdrink 

Een longdrink glas is eigenlijk een basis-element in jouw thuisbar. Om een daiquiri in te maken of een Orange whip. Of gewoon om water uit te drinken.

Martini 

Het martiniglas (de omgekeerde pyramide) is een van de bekendste cocktailglazen. Door sommigen wordt het glas (en de martini) te vrouwelijk bevonden, maar who cares – drink wat je lekker vindt, niet wat anderen van je verlangen.

Tumbler 

Om water in te schenken of een stevige, mannelijke cocktail, zoals de Old Fashioned

Weizen

Lang slank glas met een kleine versmalling aan de onderkant.

Trappist

Trappist drink je uit een bokaal op een steel. Door hem bij de steel vast te houden, blijft het bier lekker koel.

trappist glas

Wijn (rood)

Rode wijn heeft meer behoefte aan lucht dan een witte wijn. Daarom gebruik je het bollere wijnglas voor je rode wijn. Een goed – kristallen – wijnglas kan een wijn van negen euro laten smaken als een wijn van dertig euro. 

Wijn (wit)

Bij witte wijn gebruik je een glas dat een beetje spits toe loopt, zodat de iets subtielere tinten van de wijn niet vervliegen.