Een Goldband-schoen voor op de bouw

bart heemskerk goldband

Bij het optreden van Goldband op de Zwarte Cross was er sprake van een heuse primeur: de drie leden van de Haagse hitmachine droegen hun zelf ontworpen Goldband X Steel Blue werkschoen. 

“Zijn hier mensen actief in de bouw? Zijn hier mensen met stalen neuzen?” De Goldbanders zochten vanaf het podium naar oud-collega’s in het publiek. Zoals bekend hebben de drie leden van Goldband elkaar ooit ontmoet op de bouw. Vervolgens kwamen de drie stukadoors elkaar weer tegen bij poppodium PIP in Den Haag. De rest van het verhaal is bekend: Goldband verovert sinds enkele jaren niet alleen de hitlijsten, maar ook alle festivals in Nederland.

De missie van Goldband: “Het contrast tussen de bouwwereld en het leven op het podium is groot. Met deze werkschoen willen wij de dansvloer naar de bouwplaats brengen en vice versa.”

De groengele kleur van de werkschoen is een verwijzing naar thuisstad Den Haag. Goldbander Boaz beschrijft de schoen als volgt: “Party trappers met stalen neuzen. Voor op de werk- en de dansvloer. Laat zware shit op je tenen vallen en schop de gozer die je vriendin wil versieren.”

* * *

De Goldband X Steel werkschoen wordt dit najaar op de markt verwacht. De schoen zal in een gelimiteerde oplage verschijnen.