Groen op je huid: daar bloei je van op

Natuurlijke huidverzorging heeft zo z’n voordelen. Voor jou en het milieu.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

‘Groen’ en ‘natuurlijk’, dat zijn termen die je op het etiket van heel wat producten bij de drogist tegenkomt. Ze zijn dan ook niet beschermd – er hoeft maar een natuurlijk ingrediënt in een crème te zitten of de term mag al gebruikt worden.

Weleda is een merk dat de groene zaken rigoureus anders en serieuzer aanpakt. Sinds 1926 verzorgt het bedrijf de huid met behulp van de extracten van biologisch geteelde planten. Deze helpen de huid te herstellen en gezond te blijven. Iedere plant heeft een andere werking voor verschillende huidbehoeften, is de filosofie van Weleda: “Elke huid is uniek, en heeft dus ook unieke behoeften. Door plantaardige ingrediënten te combineren wordt de gezondheid en effectiviteit van je huid ondersteund.”

Hoe groen is groen?

Alle Weleda producten hebben het Natrue-garantielabel, het strengste internationale keurmerk voor natuurcosmetica. Dit label garandeert dat het product uitsluitend 100% natuurlijke ingrediënten bevat. De complete ingrediëntenlijsten vind je op de website en op de verpakking als daar ruimte voor is.

Wat er zeker niet in zit

Microplastics, zoals siliconen. In de scrubs worden bijvoorbeeld Carnauba- en bijenwas korreltjes verwerkt. Ook vind je geen genetisch gemodificeerde en van aardolie afgeleide ingrediënten in het Weleda assortiment.

Drie stappenplan

Als man kom je met deze drie producten een heel eind:

De reiniger

De Men 2in1 Face Wash is een reinigingsgel voor gezicht én baard. Verfrist en reinigt de huid tot diep in de poriën. Vermindert talg effectief. Droogt de huid niet uit. Met de verkwikkende geur van rozemarijn. Reinigt ook de huid onder de baard (100 ml, €10).

Dagelijkse verzorging

De Men Hydraterende Crème is een lichte en makkelijk op te brengen crème met een frisse geur. Biologische sesam- en jojoba-olie voeden en hydrateren de huid. De crème trekt snel in en is niet vet. Ideaal voor dagelijks gebruik en geschikt als dag- en als nachtcrème (30 ml, €15).

De powerboost

De Multi Action Serum Age Protect 5in1 is een verzorgend serum met vijfvoudige werking. Dit kun je verwachten: hydrateert 24 uur lang, stimuleert de celvernieuwing, bestrijdt vrije radicalen, verbetert de huidelasticiteit en vermindert rimpels. Heeft een lichte textuur, trekt snel in en plakt niet (30 ml, €15).

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie