Als je haar maar goed zit…

Soms vergt dat wat beleid. Kwestie van het probleem signaleren en bestrijden met de juiste middelen.

Vijf veel voorkomende haarproblemen en de mogelijke oplossingen.

Quick fix

Af en toe heeft je kuif wat extra houvast nodig. Enter de pommade. Kunnen die wel eens erg hardnekkig blijken bij het uitwassen als petroleum de basis vormt, deze van Triumph & Disaster is op waterbasis. Dit vergemakkelijkt het uitspoelen aanzienlijk. De Ponsonby Pommade (€28, 95 ml) bevat daarnaast allerlei haarverzorgends. Waaronder arganolie, dat ook een subtiel glansje geeft.

Spritz

Heb je droog en statisch haar, dan wil je daar uiteraard van af. Deze spray van Baxter of California gaat pluis tegen én houdt je haar in bedwang zonder het vast te plakken. Ook fijn, deze spray ruikt de verste verte niet naar haarlak.  Mooi meegenomen: de Clay Effect Style Spray (€29, 120ml) geeft je haar een mat effect, dus geen harde glans.   

Paars

Grijs haar is hipper dan ooit, – met dank aan George Clooney – dus wees er blij mee. Maar grijs haar kan een grauwe of gele gloed krijgen. Blond haar ook overigens.

Aan deze shampoo zijn blauwpaarse pigmenten toegevoegd. Dat levert geen paarse kleurspoeling op à la Mrs. Slocombe uit Are You Being Served, maar de pigmenten in de Silver Shampoo van Depot (€20, 250 ml) neutraliseren wel de verkleuringen in het haar. Eenmaal per week gebruiken.

Groen doen

Slechts een enkeling kiest voor groen haar, maar de meeste mannen willen best wel wat milieubewuster in de weer in de badkamer. WeDO is een nieuw merk dat groen doen serieus neemt. Nagenoeg alle plastic die ze gebruiken is gerecycled, uit de producten is veel milieubelastends weggelaten en ze bieden solid shampoo bars aan. Dat is shampoo in de vorm van een stuk zeep zodat er twee plastic flessen minder op de afvalberg terechtkomen. Prima voor normaal haar is de No Plastic Shampoo Moisture & Shine (€15, 80 gr) dat je bos weer laat euh…shinen.

Jeuk!

Haarverzorgingsmerk ZENZ werkt met natuurlijke en biologisch gecertificeerde ingrediënten. Zo bestaat shampoo Pure No. 01 (€30, 250 ml) voor 98% uit natuurlijke en voor 62% uit biologische bestanddelen.

De shampoo houdt vocht vast in het haar, en is bij uitstek geschikt voor een gevoelige hoofdhuid. Temeer omdat Pure No, 1  ook parfumvrij is. En hoe minder toegevoegde stoffen, hoe kleiner de kans op irritaties. Zo simpel kan het zijn.