Horror-geschiedenis is op de markt, net op tijd voor Halloween

Eén van de bekendste horrorfilm-huizen staat nu te koop.

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie

Voor de prijs van bijna twee miljoen dollar kun jij ook op de veranda zitten waar Jamie Lee Curtis lang geleden werd achtervolgd door een gestoorde, gemaskerde moordenaar.

John Carpenters slasher-klassieker Halloween uit 1978 heeft zijn plaats behouden in de harten van horrorfans overal ter wereld. Een stuk geschiedenis van de succesvolle, en pulpy, filmfranchise, staat nu te koop in het Amerikaanse South Pasadena.

Het oorspronkelijke Halloween-huis gebruikte gedurende de hele filmserie verschillende locaties om de stad Haddonfield te creëren. Eén van die locaties was het huis waar Laurie Strode, de middelbare scholier gespeeld door Jamie Lee Curtis, woonde.

Het huis is al drie generaties lang eigendom is van dezelfde familie en op dit moment opgedeeld in drie afzonderlijke eenheden en een reusachtige garage.

Het pand, gebouwd in 1906, onderging in de jaren veertig enkele renovaties, waaronder de bouw van een tweede gebouw boven de garage in 1948 en de toevoeging van een avocadoboom die volgens horror-fans kennen omdat ‘ie prominent te zien is in de originele Halloween-film.

Beeld: Heidi Babcock, eXp Realty of Los Angeles

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie