Verricht eens wat hand- en spandiensten

Ruwe jatten, daar wordt niemand vrolijk van. Met een beetje beleid en zorg krijg je je handen weer presentabel.

Handen verraden je leeftijd. Je huid wordt dunner waardoor je aders beter te zien zijn. En er ontstaan rimpels. Kan allemaal helemaal niks schelen, dat hoort bij ouder worden,

Maar droge of ruwe handen: dat is andere koek. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je partner. Er is wat aan te doen:

Tube paraat

Verzorg je handen geregeld met een handcrème. Dit helpt om vocht in de huid van je handen te houden, waardoor uitdroging – en dus ruwe handen – wordt voorkomen. En heb je al droge handen dan helpt zo’n crème om daar een eind aan te maken.  

Leg een tube handencrème naast de kraan: dan wordt je elke keer dat je je handen wast eraan herinnerd om ze even in te smeren.

Zorg dat je ook in de auto een tube paraat hebt liggen: stilstand in de file is een prima gelegenheid om je handen van een nieuw laagje te voorzien. Een tube in de la van je bureau is eveneens een goed idee.

Hoe smeer je?

Smeer je handen handenwringend in met een handcrème. Masseer je vingers en breng de crème vanaf de vingertop aan. Ga net zolang door tot alles door je huid is opgenomen. Handcrèmes zijn er in alle prijscategorieën dus wees vooral niet te zuinig met het spul!

Meer over handen en nagels lees je hier en hier.