Zo lukt een kleurtje uit een potje wèl

De zon is niet best voor je, dat weet je. Daarom deze handleiding zelfbruinen…

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie

Het is een zomers dilemma; tot de tanden gewapend met spf de zon in, of toch kiezen voor een zelfbruinend product. Die zijn er in allerlei varianten: van crème tot mousse en van lotion tot druppels.

Maar hoe pak je dat in de praktijk aan? We gingen te rade bij Jules Von Hep, oprichter van het zelfbruinende merk Isle of Paradise. Van deze Engelsman komen onderstaande zeven adviezen voor een zomers kleurtje door middel van druppels. En dat zonder vlekken of ander ongerief.

Tip 1:

“Je neemt je gewone dagcrème en die meng je met twee tot vier druppels self tan. Het spul gaat een reactie aan met de huid en dat zorgt voor het kleurtje. Je spoelt het tintje er dus niet weer af als je je gezicht wast of als je onder de douche gaat.”

Tip 2:

“Het effect houdt drie tot vier dagen in je gezicht. Op je lijf blijft de kleur zelfs tot tien dagen zitten. De reden daarvoor is dat de gezichtshuid zich sneller vernieuwd dan die van het lichaam.”

Tip 3:

“Het effect wordt nog beter als je de huid eerst een scrub geeft en zo extra glad maakt. Met de kanttekening dat je moet kiezen voor een scrub op waterbasis en niet voor een waarin olie is verwerkt. De olie zit namelijk een goede hechting in de weg.”

Tip 4:

“Was je handen zorgvuldig na het aanbrengen. Oók tussen de vingers! En maak ook je nagels goed schoon.”

Tip 5:

“Vergeet het stukje rond je neusgaten niet: dat wordt het vaakst overgeslagen. Nog zo’n zone die vaak over het hoofd wordt gezien zijn de oren.”

Tip 6:

“Werk van onderen naar boven. Dus begin met je voeten, je handen zijn het laatste aan de beurt. Je billen bruinen is prima, de voorkant laat je beter euh… onaangeroerd.”

Tip 7:

“Je ziet na vier tot zes uur resultaat. Het is dus aan te raden een selftan aan te brengen voor je naar bed gaat. En nee, dat geeft niet af aan je lakens.”

Al deze tips (en meer) van Jules kun je hier in de praktijk zien.

De Isle of Paradise producten, prijzen vanaf €23, zijn onder meer verkrijgbaar bij Etos.

Onderhoud
Lekker retro onder de douche
Door Redactie
Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie