Hahaha: Harry Styles ontwerpt voor Gucci

De eerste collectie die zanger/acteur Harry Styles bedacht voor Gucci heeft de naam Hahaha gekregen. Dat geldt voor de kleding, maar ook voor de prijs.

Uit de vriendschap tussen Harry Styles en Alessandro Michele, de creatief directeur van Gucci, is een collectie ontsproten van mannenkleding die, zoals ze zelf zeggen, een instrument is van de avant-garde.

Beetje onduidelijk wat daarmee bedoeld wordt. Wat lezen we nog meer in de aankondiging: “De dream wardrobe die Harry Styles etaleert, wordt gedefinieerd door het excentrieke gebruik van romantische accenten, speelse prints, vintage details en de expressieve emotionaliteit van het individu.”

Voor wat het waard is.

Gucci Harry Styles hahahaha

De Harry Styles Hahaha-collectie is feitelijk een ode aan de jaren zeventig. De broeken met heerlijk wijde pijpen (vanaf €830), de jasjes met brede revers (vanaf €2.100) en het pallet aan kleuren (bruin, oker, lila, geel) voelen als een teletijdmachine naar 1977. 

Gucci Harry Styles hahahaha

Er is zelfs een pak in spijkerstof, met een double breasted jasje (€2.800). De zijden sjaaltjes (€560) toppen de seventies vibe helemaal af. Of als je liever een stropdas draagt: die is er ook, bruin, van zijde en loeibreed (€350). 

De collectie is geheel uniseks gedacht, of zoals we dat tegenwoordig noemen: gender free.

De prijzen van de Hahaha-collectie zijn minder eh, hahaha. De T-shirts met ‘speelse prints’ kosten €580. Per stuk. De sokken zijn het goedkoopst. Die kosten €170. Maar dat is wel per paar, niet per stuk [hier een smiley].

De Harry Styles Hahaha-collectie is hier te bekomen.