Gemakken van nu, met de looks van toen

Nog even wachten totdat Ford hier de nieuwe Bronco lanceert. Tot die tijd nog even kwijlen over deze vintage uitvoering.

De International Harvester Scout is een klassieke suv uit de 60’s en 70’s en één van de eerste Sport Utility Vehicles (SUV). Heeft wel wat weg van Jeep, maar ook zeker wat van de Ford Bronco. Een retro gestylede 4×4, die nu een betrouwbare moderne versie krijgt die onder de hamer gaat.

De International Harvester Scout was dan wel begerenswaardig, heel betrouwbaar was-ie niet en dus niet echt gebouwd om lang mee te gaan. Nu dus wel, met aardig wat upgrades.

Bring A Trailer zorgde voor deze International Harvester Scout 80 uit 1963 in Woodland Brown Metallic. Gekocht in 2011 als een hobbyproject om te verbouwen. De originele staat van de International Harvester Scout 80 uit 1963 had wat werk nodig. Daarom onderging het een restauratie en een aantal aanpassingen om het te veranderen in de 4×4 die je hier ziet.

Alle sporen van beschadiging en roest zijn weg. Een Ford F-100-brandstofcel zit er in, een neerklapbare voorruit, een LED-lichtbalk en een stalen voorbumper met een lier. Een andere opmerkelijke toevoeging aan de International Harvester Scout 80 uit 1963 is de V8-motor die is gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met vier versnellingen. Zelfs stuurbekrachtiging is voorhanden.

Aan boord heb je kuipstoelen in zwart vinyl met bruine inzetstukken en een achterbank in dezelfde bekleding. Ten slotte is er een Chevrolet-stuur en Speedhut-instrumenten. Een moderne auto die snel is, efficiënt en ook een stuk veiliger dan de oude Harvester. Al was dat niet heel lastig. Te koop voor omgerekend zo’n €50.000, met de gemakken van nu, met de looks van een offroader die wat ons betreft in de top vijf staat. Niet boven de Land Rover Defender natuurlijk, maar toch.

Fotografie: Bring A Trailer