HAY x ASICS: Danish Design meets Japanse sportiness

Een interieurmerk dat sneakers ontwerpt? Jazeker, en goed ook!

Het Deense designmerk Hay heeft zich over sneakers gebogen. Samen met het Japanse ASICS werd er een zeer kleurrijke pastelkleurige unisex-collectie van schoenen én accessoires ontworpen.

Als je aan sneakers denkt, komt designmerk Hay niet meteen in je op. Maar misschien moeten zij zich tot gaan focussen op het maken ervan, want hun collab met ASICS heeft echt een fantastische collectie opgeleverd. Deze werd onlangs tijdens het jaarlijkse festival 3 Days of Design in Kopenhagen gelanceerd.

De kleurrijke sneakers, die HAY voor ASICS ontwierp, zijn herinterpretaties van een ouder model: de Skyhand OG, die ASICS voor eerst in 1994 lanceerde. “ASICS stelde voor om aan dit specifieke model te werken, en we vonden het gelijk een goed idee om een ​​klassiek ontwerp nieuw leven in te blazen. Wij waren vanaf het begin enthousiast,” vertelde Hay-medeoprichter Mette Hay. “Het ontwerp is aantrekkelijk voor bijna iedereen.”

Het is dus de eerste keer dat Hay sportschoenen heeft ontworpen. Het kleurenpalet voor de schoenen dat Hay uitkoos is gebaseerd op de pastel-achtige tinten waar het Deense merk bekend om is geworden. Naast schoenen zijn er dus ook accessoires gecreëerd. Dezelfde kleuren vinden we terug in bijpassende Everyday Socks en een tas die ook in de collectie zijn opgenomen. Voor de ontwerpen keek Mette Hay naar bestaande Hay-ontwerpen en vooral naar de collectie van nachtkleding die het merk vorig jaar lanceerde.

De nieuwe Skyhand OG-trainers zijn opnieuw ontwikkeld en voorzien van FlyteFoam in de voorvoet en EVA-schuim in de hiel voor meer comfort en demping. Het bovenwerk is gemaakt van een mix van suède en leer en is voorzien van de logo’s van beide merken. Mette Hay vindt het interessant dat sommige sneakers meerdere generaties kunnen aanspreken. “Ik wil deze sneakers dragen, maar dat geldt denk ik ook voor mijn moeder en mijn kinderen!”

De ASICS x Hay Skyhand OG-sneakers zullen in eerste instantie verkrijgbaar zijn in de kleuren Shady Glade/Moonbeam (groen), Chambray Blue/Tortoise Shell (blauw) en Light Lilac/Blueberry (roze). In het najaar zullen er nog sneakers in lila en bruine tinten worden geïntroduceerd.

Meer informatie vind je hier en hier