HBO teaset eindelijk PlayStation-hit The Last of Us

HBO heeft eindelijk de eerste trailer onthuld voor de langverwachte tv-bewerking van The Last of Us, de geliefde videogame van Naughty Dog die zich afspeelt te midden van een apocalyps.

De show is gebaseerd op de actie-avonturengame uit 2013, waarvan 17 miljoen exemplaren werden verkocht voor PS3- en PS4-gebruikers.

The Last of Us speelt zich af in een post-apocalyptische wereld in het jaar 2033, 20 jaar na een virusuitbraak. Waar de hoofdpersoon, Joel moet ontsnappen aan geïnfecteerden, die bekend staan ​​als ‘Clickers’.

De nieuwe trailer introduceert Pedro Pascal (Disney+’ The Mandalorian) als Joel, een man van middelbare leeftijd die zich inzet om een oplossing te vinden voor een dodelijk virus dat de mensheid bijna uitroeit. Net als in het originele spel, volgt de serie Joel terwijl hij Ellie (Bella Ramsey) naar een laboratorium begeleidt waar wetenschappers haar bloed kunnen bestuderen. Omdat Ellie blijkbaar immuun is voor het virus, kan haar lichaam de sleutel zijn tot het vinden van een vaccin en het herstellen van een soort van samenleving.

Gaming is de sleutel

The Last of Us volgt Joe en Ellie terwijl ze door de ruïnes van de Verenigde Staten navigeren en de zeer agressieve Infected ontwijken. Tegelijkertijd moeten ze ook omgaan met andere overlevenden, waarvan sommigen bereid zijn om alles te doen om hun eigen voortbestaan ​​te verzekeren.

Hoewel HBO Max niet in de videogamebusiness stapt zoals zijn streamingrivaal Netflix, die zojuist een interne gamestudio in Finland heeft aangekondigd, bewerkt HBO Max een populaire gamefranchise die waarschijnlijk veel fans zal trekken. Plus, met streaming-series zoals Halo, Arcane en The Witcher, allemaal hits gebaseerd op videogames, blijken videogame-adaptaties een goede om de groei van abonnees te stimuleren.

Voor de kenners van de videogame-serie is het een feest van herkenning. De makers blijven dicht bij de serie. Neem alleen al de inleidende scène van het eerste deel dat in 2013 op PS3 werd uitgebracht – de achtervolging in het midden van de stad – precies wat je kent. Maar dan indrukwekkender.

De serie is in ieder geval in goede handen, aangezien HBO niemand minder dan Craig Mazin inschakelden, scenarioschrijver van de bekroonde miniserie Chernobyl. En Neil Druckmann zelf, het brein achter de eerste twee games. The Last of Us is later in 2023 te zien op HBO Max.