70’s Stijl en foute snorren in HBO’s Watergate-miniserie

HBO heeft de eerste teaser-trailer uitgebracht voor White House Plumbers. De miniserie rond Watergate, één van de grootste politieke schandalen in de Amerikaanse geschiedenis.

De vijfdelige miniserie geeft een stem aan de afluisterspecialisten die het Watergate-schandaal hebben veroorzaakt. Woody Harrelson en Justin Theroux spelen respectievelijk Watergate-‘meesterbreinen’ E. Howard Hunt en G. Gordon Liddy.

De serie vol samenzweringen en intriges is onder meer van de hand van Veep-showrunner David Mandel, dus puur een thriller zal het niet worden.

De focus ligt op CIA-agent E. Howard Hunt en FBI-agent G. Gordon Liddy (Woody Harrelson en Justin Theroux). Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van deze agenten.

https://youtu.be/zXTmH6C4LHY

Als onderdeel van hun missie installeerden ze afluisterapparatuur zodat ze politici van de oppositie konden bespioneren en braken ze in in gebouwen – waaronder het kantoor van de Democratische Partij in het Watergate Building in Washington. Uiteindelijk werd het een schandaal dat president Nixon ten val bracht.

Naast Harrelson en Theroux, die ook als producers werkten, zien we onder meer: Lena Headey (Game of Thrones), Kathleen Turner (Peggy Sue Got Married), Domhnall Gleeson (Ex Machina), Judy Greer (Halloween Kills), Kiernan Shipka (Mad Men) en F. Murray Abraham (Amadeus).

Het is tweede serie over het Watergate-schandaal in korte tijd. In de miniserie Gaslit (nu op Viaplay) werd de gebeurtenis verteld vanuit het standpunt van procureur John N. Mitchell en zijn vrouw Martha. Gespeeld door Sean Penn en Julia Roberts.

De serie is gemaakt en geschreven door Alex Gregory, Peter Huyck en geregisseerd door David Mandel. De vijfdelige miniserie is vanaf maart 2023 te zien op HBO Max..