Deze custom 911 Targa kostte drie jaar om te maken

Op zoek naar een Porsche restomod? Dan was Singer de ultieme keuze, tot nu. Aanschouw het Franse Hedonic Machines.

Zelfs zonder mensen als Singer is er de afgelopen tien jaar geen gebrek aan hoogwaardige Porsche-restomods geweest. Überhaupt met restomods zijn we wat kieskeurig, want anders zie je er elke dag wel een of twee hier langskomen.

Toch zijn er een aantal namen die de meest jaloersmakende creaties maken. Vaste waarden zijn bijvoorbeeld Singer Vehicle Design, RUF Automobile en Tuthill Porsche. Ondertussen staat een ander merk op om te voorzien in de vraag van klanten naar op maat gemaakte 911’s; het Franse Hedonic Machines.

Hun nieuwste is Project [H]000, een build die drie jaar kostte om te maken. Het bedrijf nam een ​​Porsche 911 Targa en gaf het exterieur een volledige revisie, inclusief de toevoeging van veel aluminium details en een tweede uitlaat, veranderingen aan de bumpers en verbreding van de spatborden.

De Targa-boog is ook geopend en zwaar gewijzigd met de toevoeging van een middenband die eruitziet als het ventilatierooster op de motorkap.

De motor zelf is compleet uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet, opgekrikt tot 3,8 liter, met een vermogen van 380 pk (was 250 pk). Ook het interieur is voorzien van geavanceerde technologie, zoals de stijlvolle digitale schermen waar vroeger de analoge dashboardmeters zaten en hoogwaardige Devialet Phantom-luidsprekers voor prima sound tijdens de rit. Bovendien heeft de (3D-geprinte) sleutel de vorm van de auto zelf.

De prijs is op aanvraag, wat nooit veel goeds kan betekenen. Bekijk de site van Hedonic Machines voor meer info.

Beeld: Hedonic Machines